Claire Danes osvijetlila je Met Galu fantastičnom haljinom

| Fashion |

Claire Danes na Met Gala 2016 balu (Instagram @zacposen)

Tema ovogodišnjeg Met Gala bala, koji se održao pod pokroviteljstvom Applea, bila je "Manus Machina: Fashion in an Age of Techonology", odnosno moda u vrijeme tehnologije. Ukratko, tema je bila pokazati čaroban spoj mode i suvremene tehnologije što se pokazao kao nimalo lak zadatak. Dizajner koji je najbolje uspio prikazati zadanu temu svojoj kreacijom bio je Zac Posen, kreiravši haljinu za glumicu Claire Danes u kojoj je zasjala - doslovno.

U "Pepeljuginu" haljinu iz Francuske utkane su posebna optička vlakna organze koja svijetle zahvaljujući energiji od 30 mini baterija skrivenih ispod raskošne strukture. Tako je bajkovita haljina postala dio suvremene tehnologije koju čine optička vlakna organze.

Claire Danes na Met Gala 2016 balu (Instagram @zacposen)

Met Gala održava se jednom godišnje kao humanitarni bal kostimografskog (modnog) instituta koji djeluje pri Metropolitan muzeju umjetnosti u New Yorku i jedini odjel koji se mora financirati. Događaj kojem možete prisustvovati samo s pozivnicom (koju morate platiti 30 000 dolara) i humanitarna večera (koju morate platiti 275 000 dolara) odvija se svake godine prvog ponedjeljka u svibnju.

Claire Danes na Met Gala 2016 balu (Instagram @zacposen)