Čak 5 ljepotica nosilo H&M-ove kreacije na MET Gali

| Fashion |

Poznate dame u H&M kreacijama na MET Gali 2016.
Poznate dame u H&M kreacijama na MET Gali 2016.

Švedski high-street brend H&M osmislio je jedinstvene kreacije za Ciaru, Jennifer Hudson, Hailee Steinfeld, Lucky Bluea i Pyper Americu Smith te Amber Vallettu, za najprestižniju modnu noć ove godine!

Već drugu godinu zaredom H&M ima čast odjenuti slavne goste na gala okupljanju Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit. Nadahnuvši se temom ovogodišnje izložbe „Manus x Machina: moda u tehnološkom dobu“, dizajnerski tim u H&M-u koristio se tradicionalnim ručnim radom kao i novijim tehnologijama i materijalima u izradi ovih vrlo posebnih kombinacija. Pojavivši se na crvenom tepihu ispred muzeja kao prvi posjetitelji izložbe, gosti su se pridružili H&M-u za njegovim stolom na samom gala okupljanju. Izložba „Manus x Machina“ slavi modu, kako modu strojne tako i onu ručne izrade, razmatrajući kako se granice između tradicija sve više brišu. Tema je nadahnula H&M-ov dizajnerski tim da izradi odjeću koja odražava osobnost svakog pojedinog gosta koristeći se tehnikama kao što su rezanje laserom, ručnim vezenjem, ukrasima u obliku perja, kamenčićima i staklenim ukrasima.

Jennifer Hudson na MET Gali 2016.
Jennifer Hudson na MET Gali 2016.

Pjevačica i glumica Jennifer Hudson (34) nosila je svilenu haljinu s bijelim korzetom na kojem su se isticali rukom izrađeni ukrasi 3D perlica, francuski čvorovi i sedefasti cvjetići. Haljinu je upotpunio 1,2 m dugačak šlep. “Suradnja s H&M-om bila je nevjerojatno iskustvo u stvaranju jedinstvene haljine. Zahvaljujući zapanjujućem šlepu osjećala sam se glamurozno,” kaže pjevačica i glumica Jennifer Hudson.

Ciara na MET Gali 2016.
Ciara na MET Gali 2016.

Mistična i odvažna haljina pjevačice Ciare (30) ručne je izrade, kao da ju je radio draguljar. Privjesci kristala Swarovski spuštaju se niz dijamantnu ogrlicu koju čine lančići u obliku listića, koja se čvrsto obavija oko vrata, dok su leđa poluotvorena. "Dugo sam obožavatelj H&M-a i oduševljena sam što sam dobila priliku za stvaranjem jedinstvene haljine u timu. To je uistinu bio poseban doživljaj," kaže pjevačica Ciara.

Hailee Steinfeld na MET Gali 2016
Hailee Steinfeld na MET Gali 2016

Glumica i pjevačica Hailee Steinfeld (19) nosila je smaragdno-zelenu haljinu besprijekornog glamura; korzet načinjen od šljokica prekrivenih organza svilom, a visoki rasporak krasio je dugu svileno-satensku suknju. "Kao obožavatelj doprinosa H&M-a u modnoj industriji, posebno sam ponosna na dizajn koji savršeno objedinjuje moj ukus i ističe temu ovogodišnje Met Gale. Ovo je bila predivna suradnja,” kaže glumica i pjevačica Hailee Seinfeld.

Amber Valleta i  na MET Gali 2016.
Amber Valletta i Teddy Charles na MET Gali 2016.

Model Amber Valletta (42) nosila je elegantnu kombinaciju od održivih materijala. Haljinu od tamnoplavog svilenog tafta ukrašavalo je više od 1000 rukom rezanih i ušivenih latica od organske svile i šljokica od reciklirane plastike. Na laserom oblikovane latice toplinskim je putem nanesen reflektirajući vinil. Njezin dečko Teddy Charles nosio je crni vuneni smoking širokih revera od svilenog satena s naglašenim ramenima.

Modeli Lucky Blue i Pyper America Smith

Haljina modela Pyper America Smith (19) u duginim bojama spojila je tehnike strojne i ručne izrade u vidu laserom oblikovanih plastičnih pera i resica ušivenih u svilenu suknju i sedefasti korzet. Model Lucky Blue Smith (17) izgledao je elegantno u prljavo bijelom smokingu od talijanske vune s naglašenim ramenima ispod kojega je odjenuo bijelu svilenu košulju zakopčanu gumbićima Swarovski. Njegove kožne hlače imale su metalni premaz. "Jako sam sretna što sam za svoj prvi Met Gala surađivala s H&M-om! Moja haljina savršen je primjer ovogodišnje Meta Gala teme, kombinirajući složene detalje i nove inovativne tehnologije, ali zadržavajući kultni oblik,” kaže model Pyper America Smith.