7 važnih modnih savjeta koje nam mame nikad nisu rekle

| Fashion |

Slušajte, mi volimo svoje mame, i u velikoj mjeri smo im beskrajno zahvalne na svim modnim i beauty savjetima koje su nam dale u mlađim i neiskusnim danima. No, i dan danas postoji toliko trendova na koje su mame ultimativno alergične - Poderane traperice. Razbarušena kosa. Traper od glave do pete.

Ali kako biste bila jedna od modernih, stylish žena u 2016. godini, jednu stvar moramo reći na glas: morate prekršiti neka pravila koja su vam mame zadale davnih dana.

U nastavku pročitajte 7 važnih modnih i stilskih savjeta koje vaše mame s vama nikad nisu podijelile - ali zato mi hoćemo!

1. Više je više

Većina mama drži se uvjerenja da, kad je riječ o modi, manje je svakako više. Što manje dodataka, što manje boja, što manje statement komada - generalno znači bolji look. I dok ćemo mi definitivno biti jedni od prvih koji priznaju da nam se najviše sviđaju minimalistički lookovi, također postoje trenuci u kojima trebate "pretjerati" i istaknuti se. Primjerice: Solange je jedna od najvećih modnih ikona današnjice, a u njenom stilu apsolutno ništa nije minimalno. 

2. U redu je popustiti pred trendovima

Naše mame će nam uvijek savjetovati kako ne treba trošiti novac na prolazne trendove, ali u stvari, tu i tamo je prihvatljivo popustiti pred trendi komadom. Naravno da ne savjetujemo da gladujete zbog IT komada, ali vrijedi se poigrati i s odjećom.

GUCCI Metallic quilted leather mules £380
GUCCI Metallic quilted leather mules £380

3. Ponekad su vaši impulsi zdravi

Najveća majčinska mudrost je: misli prije nego što djeluješ. Ali, vjerujte nam, obično impulzivne kupnje budu jedne od onih koje vas najviše vesele i koje na kraju najviše volite.

4. Monokromatski look je dozvoljen

Mame se vjerojatno križaju kad vide sve one matchy-matchy košulje i hlače, ali jedan pogled na Oliviu Palermo dovoljan vam je da se uvjerite kako bi upravo to mogla biti vaša dobitna stylish kombinacija.

ZARA LEPRŠAVE SUKNJA-HLAČE 199,90 Kn
ZARA LEPRŠAVE SUKNJA-HLAČE 199,90 Kn

5. Smeđa i crna više nisu neprijatelji

Smeđi remen i crne cipele - nikad pa ni tad, rekle bi naše mame. Međutim, mnogo stylish žena njeguje ovakve trendove pa ćemo samo reći - žao nam je, mama!

6. Koža je in - ako je pravilno pokazujete

Mama, ponovno, oprosti! Pokazivanje kože je definitivno IN, ali baš kao i kod većine trendova - treba prepoznati granicu. 

7. Neuredan look nije neuredan

Već smo se prije bavili ovom temom, ali neuredan look je zapravo jako teško postići. Vaša mama je u pravu kad kaže da nema ništa gore od žene koja izgleda nemarno i neuredno, ali postoji tanka granica koju trebate postići kako bi vaš "neuredni" look bio pun pogodak!

Big messy beach waves
Nije li ova frizura idealna?