6 najpoznatijih torbi na svijetu

| Fashion |

Modni svijet često govori o „investicijskim komadima“ koji će vas navodno pratiti kroz cijeli život i sve modne i stilske promjene.

Jedan od tih investicijskih komada zasigurno je dobra torba. Takav pomno odabran komad ne samo da može trajati zauvijek, nego postaje i vrijedno obiteljsko nasljeđe. Iako skupe, ovo je šest klasičnih torbi koje možete imati cijeli život.

Celine Box torba


Luksuzni francuski brend Celine obožavan među fashionisticama diljem svijeta prije nekoliko sezona raspametio je torbom Celine Box. Dostupna u raznim bojama i dvije veličine može biti vaša za nešto manje od 4 tisuće dolara.

Chanel Clasic Flap torba

Iako nalikuje na Chanel 2. 55 torbu, flap torba suvremena je varijanta Karla Lagerfelda. Razlika je najočitija na logu koji se nalazi na kopči.
1955. godine cijena Chanel 2.55 torbe bila je samo 220 dolara, danas vas ova torba košta i preko 6000 dolara.

Christian Dior Lady

Danas iznimno popularna Christian Dior Lady torba od skupocjenih materijala nastala 1994. godine bila je jedna od najdražih torbi Lady Di. Ovisno o boji i veličini može biti vaša za nešto manje od 3 tisuće dolara.

Hermes Birkin

Slavna Birkinica dizajnirana je nakon što je Hermesov direktor sjedio u avionu pokraj Jane Birkin po kojoj je i dobila ime. Danas za skupocjenu torbicu od najfinijih materijala, po želji i dijamanta postoji lista čekanja.

Prada Galleria

Poznata i kao Saffiano Lux torba, prekrasna, elegantna i izdržljiva Prada Galleria torba s početnom cijenom od 1 300 dolara.

Fendi Peekaboo

Fendi Peekaboo torba lansirana 2009. godine svoj vrhunac doživjela je 5 godina nakon, a danas je kultna torba koju svaka fashionistica ima u ormaru, i to barem u jednoj boji. Jednostavna torbica s kopčom na sredini omogućuje jednostavan pronalazak svega što se krije u njoj. Početna cijena je 1 550 dolara.