500 vintage Versace odjevnih premeta neočekivano krenulo u prodaju na Farfetchu

| Fashion |

Točno 20 godina prošlo je od tragične smrti Giannija Versacea. U sjećanje na velikog dizajnera dvije online trgovina, Farfetch i William Vintage, ujedinile su se zaboravljajući na konkurentsku igru.

Farfetch i William Vintage posegnuli su duboko u svoje arhive i organizirali zajedničku prodaju vintage Versace odjevnih predmeta i modnih dodataka. Jučer je Farfetch na svjetlo dana iznio gotovo pet stotina predmeta iz ere Giannija Versacea te su dostupni isključivo za online kupovinu.

Prava retrospektiva obuhvaća najzanimljivije radove dizajnera, a možete pronaći kolekciju Pop iz 1991. godine, koja je nastala u počast Andy Warholu, Bondage iz 1992. godine, koja je klasificirana kao jedna od najprovokativnijih kolekcija, Punk iz 1994. te još mnogo drugih zanimljivih kultnih komada.

S obzirom na to da se moda kasnih 80-tih i ranih 90-ih vraća na velika vrata, svakako bi trebali posjetiti Farfetch. Izbor jakni s izraženim ramena, sjajnih suknji i manšeta, pa čak i povijesnih komada, sigurno je bez presedana. Primjerci dostupni za kupovinu vrijedni su muzeja, stoga ako se odlučite na kupovinu razmislite o povijesnoj vrijednosti i sagledate ponudu kroz značenje, a ne samo kao puka pokrivala za tijelo. Većina predmeta dostupna je u samo jednom primjerku, stoga požurite ako se odlučite investirati u neki od njih.