5 stvari zbog kojih cipele izgledaju jeftino

| Fashion |

Instagram / @tamara

Pitate se na što bi trebali obratiti pažnju pri kupovnini jeftinih cipela kako ne bi cijeli svijet znao koliko ste ih platiti? Donosimo vam 5 stvari na koje morate obratiti pažnju.

Tek nekolicina žena kojima se divimo znaju kako obaviti ovaj zadatak uspješno. Pronalazak savršenih cipela koje izgledaju skupo, a neće vas uvaliti u minuse, gotovo je nemoguć. Bez obzira koliko se trudite, uvijek nešto otkrije da vaše cipele ipak ne dolaze iz dizajnerske radionice Guccija ili Louboutina.

Instagram / @thehomeedit

5 savjeta o tome kako pronaći cipele koje koštaju gotovo ništa, a ne izgledaju jeftino:

1. Oblik
Ništa ne vrišti ''jeftino'' poput loše izrezanih, odnosno oblikovanih cipela. Obratite pažnju na rez oko prstiju i samo prianjanje cipele. Jeftine cipele često se ne sljube s nogom i izgledaju nezgrapno.

2. Materijal
Na nekim cipelama moguće je vidjeti loše imitacije kože koje djeluju plastično i s nekoliko metara udaljenosti. Ako uzmemo u obzir da je prirodna koža savitljiva i ima bora koje se produbljuju s nošenje, na istom principu birajte cipele od umjetne kože.

Instagram / @marchaballerina_sa

3. Obratite pažnju na detalje
Ako nije riječ o pravim 'statement' cipelama, previše detalja i šarenih aplikacija znak su slabe kvalitete. Držite se podalje od glitter varijanti, kao i onih s uzorkom čipke. Odlučite se za jednostavnije cipele s minimalističkim detaljima koje će izgledati elegantnije, a istovremeno ćete izbjeći da upravo detalji otkriju koliko ste zapravo platiti vaše cipele.

4. Platforma
Loša vijest za sve ljubitelje platformi, jer iako volite jako visoku petu, želite sačuvati komfor. Skrivene platforme odat će da je riječ o jeftinoj cipeli. Radije se odlučite za cipele s punijom petom kako bi dobili na udobnosti.

Instagram / @thanh_luong1504

5. Isprobajte ih
Uvijek najbolji način odabira cipela za sve vijeke vjekova: obucite ih te napravite par krugova po trgovini. Ako već u trgovini osjetite zatezanje, nabijanje prsiju ili bilo koji drugi neudoban osjećaj, nemojte ih kupiti, jer neće nekim čudom nestati, već će postajati sve gori, a vi ih nećete nositi.