5 savjeta kako popraviti svrbljiv pulover

| Fashion |

Preslatki puloveri za kojima smo ludi!
Preslatki puloveri za kojima smo ludi!

Jedan od razloga zašto volimo zimu i hladnije mjesece su - puloveri! Ugodni, divni, mekani puloveri. Osim kad to nisu...

Uvijek se nađe onaj jedan predivan komad u vašem ormaru kojeg obožavate više od ičega, ali toliko je neugodan, pikav i svrbljiv da postaje nenosiv i polako završava na dnu vaše police/ladice s puloverima. Ali sada ga možete vratiti u život, jer vjerovali ili ne, neugodnog svrbeža se možete riješiti jednom zauvijek! U nastavku otkrijte kako: 

1. Izmiješajte hladnu vodu i nekoliko žlica octa. Okrenite svoj problematični pulover naopako (iznutra prema van) i umočite ga u dobivenu mješavinu tako da je kompletno uronjen u nju. Nakon toga ga ostavite da se suši. 

2. Dok je pulover još uvijek vlažan, umasirajte na problematična mjesta dobar regenerator za kosu - budete li koristili nekvalitetan proizvod mogao bi ostaviti voštani trag. Pokušajte izbjeći bilo kakvo nepotrebno rastezanje niti pulovera dok ovo radite.  

3. Dozvolite regeneratoru da odradi svoj posao na puloveru nekih 30-ak minuta; zatim ga dobro isperite hladnom vodom. Nježno istiskujte višak vode iz pulovera i pazite da ne izgubi svoju prirodnu formu..

4. Odložite pulover na čisti ručnik i ostavite ga da se kompletno osuši. Kada je skroz suh, uredno ga složite i stavite u veliku plastičnu vrećicu sa zatvaračem.

5. Preko noći stavite vrećicu s puloverom u zamrzivač i sljedećeg jutra više neće biti pikav! Regenerator i ocat omekšavaju vlakna i niti pulovera, a zamrzavanje sprječava kratkim vlaknima (koja nas bodu i svrbe!) probijanje do naše kože.

CHLOÉ Chunky-knit wool sweater £995
CHLOÉ Chunky-knit wool sweater £995