5 dizajnerskih komada koji su neočekivano postali modernim klasicima

| Fashion |

Ne tako davno, modna industrija je bila gotovo podijeljena na one brendove koji kreiraju iste provjerene klasike iz sezone u sezonu te na one brendove koji su specijalizirani za mijenjanje lookova kolekcije svakih 6 mjeseci. Možda uslijed recesije, nekoliko godina unazad ove dvije strategije su se počele sve više preklapati. 

Nekada davno, 5 dizajnerskih komada koje ćemo navesti, trebali su biti sezonski trend i zvijezda kolekcije. No međutim, ovog trena kada su stigli na police - modna publika je za njima poludjela! Naravno da zbog velikog interesa dizajneri ne žele povući određeni komad iz prodaje nego ga samo iz sezone u sezonu redizajniraju i lansiraju u novom izdanju - primjerice drugom materijalu, veličini ili boji. 

Ovi komadi nisu ni očiti ni dosadni ni klasici u onom uobičajenom smislu - već su izdržali trendovski "test vremena" i uspjeli postati jednim od najpopularnijih dizajnerskih komada za kojima je uvijek velika potražnja!

Stella McCartney Falabella Bag

Sada već kultna Stella McCartney Falabella torba prepoznatljiva je po vrećastom obliku i lancima. Prvi puta je predstavljena 2010. godine, a od tada je lansirana u nekoliko različitih izdanja. Stella je poznata kao zaštitnica prava životinja i nikada u svojim kreacijama ne koristi pravu kožu ili krzno.

Stella McCartney Falabella Bag
Stella McCartney Falabella Bag

Valentino Rockstud Shoes

Od kada su došle na tržište 2010. godine, Valentinove Rockstud cipele postale su pravi hit, bilo da se priča o balerinkama ili štiklama. Njihov elegantan kroj u špic razbijen je remenčićima i otvorenom petom te začinjen zakovicama, a upravo su zato podjednako idealne za večernje kao i dnevne kombinacije. Sada već možete kupiti i naočale i torbe koje stilom odgovaraju ovim cipelama.

Valentino Rockstud Shoes
Valentino Rockstud Shoes

Tibi Neo Top

Modni bred Tibi je favorit većine streetstyle zvijezda. Njihov Neo off-the-shoulder top, trebao je biti samo sezonski trend, kada je lansiran prošle godine. Rasprodan je u neviđenom roku i to apsolutno svaki put kada bi ponovno došao u prodaju. Još uvijek je u redovnoj kolekciji brenda, dolazi u nekoliko različitih nijansa i materijala te je još uvijek njihov najtraženiji komad.

Tibi Neo Top
Tibi Neo Top

Dior So Real Sunglasses

Dijelom su avijatičarske, dijelom art-deco-chic  - Diorove "So Real" naočale su i moderne i klasične u isto vrijeme, baš savršeni primjer Simonsovog dizajna za Dior.

Dior So Real
Dior So Real

Acne Studios More Jacket

Dizajnerski brend Acne Studios uvijek je poznat po svojim biker, kožnim jaknama. Onog trena kada su napravili "zimsku" verziju njihovog proslavljenog modela biker jakne, nastala je neviđena pomutnja za njom. 

Acne Studios More Jacket
Acne Studios More Jacket