20 Wallovih naj: Hrvatice s najviše stila

| Fashion |

Nakon našeg teksta o Hrvatima s najviše stila, na red stižu i Hrvatice s najviše stila. Ovaj smo put odlučili napraviti pregled žena sa stilom nevezan za prošlu godinu, jednako tako, na listu smo stavili brojne žene koje ne susrećmo i ne viđamo prečesto na eventima, ali koje su uvijek uređene besprijekorno i za koje možemo reći da grade i njeguju svoj određen prepoznatljiv stil.

Odabir je bio doista zahtjevan iz čistog razloga što zaista u Hrvatskoj postoji mnogo dama koje imaju perfektan stil i dobro se nose. Zato nismo mogli odabrati samo 10 žena s istinskim stilom, a i ovih 20 nam je na knap. Uz to, moramo napomenuti da nisu napisane po redosljedu.

One ne podliježu trendovima, gdje god se pojave privlače pažnju i jednostavno - ne možete ih ne primjetiti. Hrabre su, nikada dosadne, zanimljive i uvijek vjerne sebi, svom karakteru i svom stilu.

1. Jadranka Sloković, zagrebačka odvjetnica. Uvijek profinjena Jadranka njeguje sofisticiranu i nenametljivu, ali zrelu klasičnu eleganciju bez premca. Zna što joj najbolje stoji i u čemu se osjeća sigurno i dobro te se toga i drži. Stvorila je svoj prepoznatljiv stil i ne eksperimentira. Vjerna je nebojama, ali uvijek s neizostavnim crvenim ružem. Obožava odijela i malu crnu haljinu. Za nju vrijedi izreka: "Manje je više."

Jadranka Sloković

2. Dina Ćorić Bosnar, kolumnistica. Dina je pravi primjer žene koja ima jako puno stila, trendove ne prati već ih nameće i uvijek izgleda nonšalantno, a besprijekorno.

Dina Ćorić Bosnar

3. Vesna Orlovac, poduzetnica. Neovisno radi li se o večernjim ili dnevnim izborima, o visokim potpeticama ili tenisicama, sportskom ili elegantnom, njen stil je uvijek besprijekoran i nepogrešiv. Jedna od žena s najviše stila u gradu, odnosno državi.

Vesna Orlovac

4. Iva Balaban, vlasnica portala Journal. Nije bitno kupuje li u lancima ulične mode ili kupuje skupe dizajnerske krpice, s lakoćom ih bira i kombinira. I uvijek, baš uvijek je odjevena moderno, urbano i znalački. Iva naprosto zna što je dobar styling.

Iva Balaban

5. Severina Kojić, pjevačica - definitivno osoba koja najviše od svih Hrvatica ulaže u svoj izgled, a samim tim i u odjevanje. Njen je utjecaj ogroman obzirom na 622.000 pratitelja na Instagramu i mnoštvo kampanja i spotova koje snima. Uvijek je korak ispred drugih, a gdje god se pojavi s lakoćom pljeni pažnju. Ona sama jača je od svih brendova koje nosi.

Severina Vučković

6. Lejla Filipović, vlasnica boutiqua. Mnogi bi rekli "Na prekrasnoj Lejli sve dobro stoji..." Lejla, jedna od najljepših lica domaće modne scene nosi ženstveno i elegantno, klasično i odmjereno. Čista petica. 

Lejla Filipović

7. Iva Balent, direktorica marketinga Agrokora - uvijek dotjerana i s puno stila te hrabra u bojama.

Iva Balent

8. Olja Vori - savršeno spaja različite stilove, ponekad i one nespojive i opet izgleda smisleno i jako interesantno. Zaista zna iznijeti sve trendove.

Olja Vori

9. Ana Petričević Gojanović, vlasnica PR agencije. Njen stil mogli bi opisati u 3 riječi: monokrono, urbano i otkačeno. Definitivno ne prati modne trendove, već ih sama diktira, a preferira jednostavne, praktične i minimalističke komade upotpunjene moćnim modnim dodacima.

Ana Petričević Gojanović

10. Izabela Rakonić, autorica modnog bloga Pile of Style, model i studentica prava – Izabela, na tronu blogerske popularnosti prava je predstavnica urbanog street stylea te idol mnogim mladim djevojkama.

Izabela Rakonić

11. Barbara Repe, autorica modnog bloga Ar-Ar, stilistica i modna eksperimentistica. Coolerica Barbara krši bilo kakva modna pravila te kroz igru i zabavu spaja nespojivo u čisto savršenstvo stila.

Barbara Repe

12. Nevena Rendeli Vejzović, voditeljica. Nepretenciozna i ženstvena Nevena je uvijek vrlo elegantna, decentna i odmjerena.

Nevena Rendeli Vejzović

13. Lana Banely Bara, voditeljica. Lana predvodnica modnih trendova osvaja svojim savršenim kombinacijama. Mladenački, moderno, profinjeno.

Lana Banely Bara

14. Iva Jerković, vlasnica beauty salona, model, voditeljica. Iva jedna od najljepših Hrvatica preferira jednostavne krojeve koje idealno ističu njenu skladnu figuru i prava je stručnjakinja kada treba impresionirati. 

Iva Jerković

15. Bojana Gregorić Vejzović, glumica nepogrešivog ukusa poznata je po dobrom smislu za modu, uvijek bira elegantne, nenametljive i bezvremenske komade zbog kojih je pravi primjer kako istovremeno izgledati moderno, trendi i ženstveno.

Bojana Gregorić Vejzović

16. Ana Bacinger, modna blogerica. Opuštena Ana čijim se kombinacijama svakodnevno divimo na svim društvenim mrežama.

Ana Bacinger

17. Marina Matić (Lacković), modna dizajnerica branda Larie, hrabra i neustrašiva, u svojim nepogrešivim modnim kreacijama svakodnevna je inspiracijama brojnim djevojkama.

Marina Matić

18. Lana Propadalo Duka, odvjetnica. Lana gaji elegantan i promišljen pristup modi birajući nosive i jednostavne komade, ali način na koji ih usklađuje i upotpunjava modnim dodacima, čini je posebnom i jednom od najbolje odjevenih.

Lana Propadalo

19. Nina Mia Čikeš, mlada arhitektica urbanog, otkačenog stila koja obožava vintage komade s prizvukom sedamdesetih.

Nina Mia čikeš

20. Andrea Čermak Obožavateljica bezvremenske klasike koja nikad nije off, već godinama se nalazi na listama najbolje odjevenih Hrvatica i to s dobrim razlogom.

Andrea Čermak

Mnoge dame nisu ušle u top 20 jer neke više ne žive u našoj zemlji poput Nikoline Pišek, Ljupke Gojić Mikić, Milene Rogulj, Staše Čimbur, neke su naše kolumnistice poput Vanje Mamić, neke smo rijetko i viđali poput Vlatke Pokos...

Također, hrvatske modne ikone koje su svoj stil prilagodile sebi i svojoj osobnosti te im dale vlastiti potpis, poput bezvremenske i neprikosnovene Josipe Lisac ili jedne jedine, originalne Đurđe Tedeschi nisu na listi, a nema ni Loredane Bahorić, Mirjane Rakić, Tihane Harapin i mnogih drugih the žena koje spadaju u posebnu kategoriju, samo zato jer smo željeli promijeniti listu i spomenuti neka nova imena, neke nove the žene koje će nastave li ovim putem, zacijelo postati/ostati predvodnice dobrog stila.