Dreft Next Generation

Fashion Week Zagreb od svojih početaka podržava mlade nade domaćeg modnog dizajna, a od svibnja 2012. godine buduće dizajnerske zvijezde podupire i natječajem Dreft Next Generation kojeg organizira u partnerstvu sa svojim generalnim partnerom Dreftom. Dreft Fashion Week Zagreb koji se održava od 20. do 23. studenog četvrti put za redom raspisuje natječaj za mlade dizajnere u kojemu pobjedniku poklanja gotovinsku karticu u iznosu od 1.000,00 eura za izradu i prezentaciju kolekcije na sljedećem izdanju DFWZ-a.

Tako i ove godine pokrećemo kampanju pronalaska modnog kreativca kojem ćemo pružiti financijska sredstva kako bi ostvario svoj krajnji cilj – prvu vlastitu kolekciju. Pravu čar pobjede na ovom natjecanju – vlastite revije ove će sezone osjetiti prošlogodišnje pobjednice Ana Marija Kralj i Mirjam Krajina čija kolekcija obiluje ženstvenim kreacijama koje s radošću iščekujemo vidjeti na pisti.

Svi oni studenti modnog dizajna koji sanjaju svoju modnu priču predstaviti na pravom tjednu mode uz bok renomiranim domaćim i svjetskim dizajnerskim zvijezdama, mogu svoju prijavu na ovaj natječaj poslati od 20. listopada pa sve do 05. studenog. Za prijavu trebate poslati skice deset modela svoje kolekcije A/W 2014. na temu Dreft Delicates & Color zajedno sa svojom slikom, preslikom prve stranice indeksa i kratkom biografijom na natjecaj@fashionweekzagreb.com. Svi koji se žele prijaviti moraju proučiti pravila natjecanja i detaljne upute o prijavi u dokumentima sa strane jer nepotpune i krive prijave nećemo uvažavati. (Molimo vas pazite na veličinu i format dokumenata)

Glasanje će se odvijati na službenim stranicama Dreft Fashion Weeka Zagreb, www.fashionweekzagreb.com od 08. do 22. studenog gdje će čitatelji izabrati svog favorita natječaja. O konačnom pobjedniku odlučuju glasovi čitatelja kao i glasovi stručnog žirija (rad s najviše glasova čitatelja osvaja 4 boda, sljedeća tri rada bodove od 3-1) i svaki član stručnog žirija ocjenjuje 4 najbolja rada prema vlastitom odabiru ocjenama od 4-1. Ukuupan zbroj glasova odlučuje o pobjedniku 4. Dreft Next Generation natječaja. Vrijedna nagrada dizajneru će biti uručena na posljednjem danu DFWZ-a, 23. studenog u Hypo Centru.

S obzirom da su Dreft i Fashion Week Zagreb ugovoreni partneri i sljedećih nekoliko sezona, odlučili smo svake sezone pružiti financijsku pomoć i jednom, mladom, kreativnom dizajneru dati gotovinsku karticu u iznosu od 1.000 eura za izradu i prezentaciju prve kolekcije. Ovom jednokratnom stipendijom dizajneru će se pomoći ne samo izraditi, već i plasirati prvu kolekciju za prodaju te olakšati svakodnevne troškove studija.