Znanstveno dokazano postoji tip muškarca koji bolje razumije žene

| Lifestyle |

Gotovo je nemoguće predstaviti ženski orgazam pomoću egzaktne znanosti. No, znanstvenici sa Sveučilišta u Albanyju otkrili su neke zanimljive uzorke u pogledu tipa muškarca koji ih obično priskrbljuje u heteroseksualnim odnosima.

Tim ispitanih od 54 anonimnih heteroseksualnih žena studentske dobi u privrženim odnosima, dokazalo je da je njihova učestalost orgazama bila povezana s partnerovim "obiteljskim prihodom, njegovim samopouzdanjem te njegovom privlačnošću", navodi se u rezultatima. Istraživanje postavlja pitanja o seksualnom ponašanju sudionika, prethodnim seksualnim iskustvima, osjećajima prema svom partneru te o određenim fizičkim i psihičkim značajkama svog partnera.

Štoviše, intenzitet orgazma bio je ovisan o tome koliko su žene privučene svojim partnerima, o učestalosti spolnih odnosa te koliko atraktivnim njihovi prijatelji percipiraju partnera. Široka ramena, smisao za humor, inteligencija, fokus i odlučnost pokazale su se kao seksualno privlačne osobine, a sudionici su češće inicirali seks i doživljavali češće zadovoljavajuće orgazme s partnerima koji posjeduju ove osobine.

Naravno, vrlo mali uzorak, ograničen raspon dobi te posebne uvjete sudjelovanja svakako vrijedi spomenuti. Ako ništa drugo, ankete pokazuju neke zanimljive, ali relativno iznenađuje obrasce u odnosima koji se odnose na ovu grupu heteroseksualnih žena, no ne i na sve heteroseksualne žene,