Želite biti duhoviti i omiljeni na poslu? Evo kako!

| Lifestyle |

Smijeh

Nakon što smo prošli naporan proces zapošljavanja, kroz bezbroj razgovora i poziva iz ljudskih resursa te hrpe papirologije, napokon se možemo smjestiti u ured, upoznati se s kolegama i pokazati malo svoje osobnosti. No kako to učiniti "na pravi način"?

Nedavno je istraživanje pokazalo da veoma smiješni ljudi puno lakše napreduju od onih koji su posvećeni isključivo radu. Autor knjige "Do You Talk Funny? 7 Comedy Habits to Become a Better (and Funnier) Public Speaker" David Nihill, nudi savjete kako vješto ubaciti humor u razgovore na poslu te tako posati bolji (i smješniji) javni govornik.

  1. Ispričajte priče, ne šale. Koliko je puta netko ispričao vic koji niste shvatili? Spasite sami sebe od neugode i ispričajte svoju smiješnu priču koju ste čuli ili vam se dogodila, a pritom da nije samo riječ o poanti priče.
  2. Stvorite svoju "smiješnu" datoteku. Uvijek imajte nešto na što se možete dočekati, pogotovo u trenutku kada ste nervozni. Pribilježite smiješnu situaciju koju čujete na televiziji ili imajte na telefonu zapisane zabavne doskočice te ih ubvacite kada je pravo vrijeme za to.
  3. Ne okolišajte, budite direktni. Budite kratki, ali najduhovitijih dio ostavite za kraj (to je kako ćete zadržati pozornost svih).
  4. Koristite glasove kada pričate priču. Biti animirani (ali ne pretjerujte!). Možete se prebacivati ​​između neznatno različitih glasova te tako razlikovati likove kako priča ne bi bila monotona.