Valentinovo na zagrebački način uz Massima, Mariju Husar, festival ljubavi i vina i lude partije

| Art |

Sementa Rajhard i Vanda Winter

Cijela Hrvatska pa tako i Zagreb zaživjela je ovaj zajubljeni vikend i proslavila svoje Valentinovo. Brojna događanja, koncerti, predstave, promocije knjiga, utrke, partiji i organizirane večere uspjele su izvuči ljude iz svojih kuća. I oni zaljubljeni i oni prijetvorni i samci i parovi, svi su pronašli nešto za sebe... Čak štoviše, gotovo u niti jednom zagrebačkom restoranu nije bilo slobodnih mjesta, koncerti su bili popunjeni do zadnjeg mjesta, a ruže rasprodane... Hrvati općenito vole praznike i obilježavanje raznih događanja, samo da se nešto događa, jedan je klub čak partijao pod nazivom AntiValentinovo! Kad treba, svi se organiziraju i snađu, makar i nemali, a onda slijedeće dane mogu i gladovati. Nema veze, izdrži se. Al' kad se slavi, nema da nema!

Aquarius za Valentinovo
Aquarius za Valentinovo

Massimo je otvorivši nastup pred prepunom dvoranom Doma Sportova efektnim laserskim showom u kojem u jednom trenutku „svira“ na laserskim zrakama, publiku ostavio bez dana. Nadovezujući uvodni show s izvedbom „Sjaja u tami“ vrlo jasno publici je dao do znanja će ih i ovaj puta dovesti do ekstaze. Tako je i bilo! Massimo je također zamolio publiku da više pažnje obrate na problem zlostavljanja žena, te da muškarci svoje šake ostave u džepovima, ali da srca na ispruženom dlanu „poklone“ svojim odabranicama. Odajući svojevrsnu počast svim pripadnicama ljepšeg spola poklonio im je, a što drugo nego glazbu. Pjesme pune ljubavi pokrenule su srca svih prisutnih te su više od dva i pol sata pratili Massimov nastup pjevajući zajedno s njim hitove poput „Suze nam stale na put“, „Ljubica“, „Ljubav“, „Razlog“, „Krug u žitu“….

Massimo, Dom Sportova 2014.
Massimo, Dom Sportova 2014.

Također, najromantičniji dan u godini obilježen je sinoć i jedinstvenim slavljem ljubavi uz koncert Marije Husar u zagrebačkom Hypo centru. U Marijinom Valentinovo Feveru uživalo je više od 500 gostiju, a stihove najpoznatijih pjesama iz mjuzikala uz Mariju Husar pjevali su i Maya Sar, Vanda Winter, Sementa Rajhard, Damir Kedžo te učenici škole pjevanja Husar&Tomčić. Modna dizajnerica Matija Vujica i ove se godine pobrinula za Marijin veličanstven izgled. “Četvrta godina, puno emocija i najvažnije od svega puno srce! Moji koncerti za Valentinovo uistinu su obilježili moj život, a iskreno hvala svima koji su ovo posebno veče odlučili provesti ovdje sa nama. Hvala i mojim dragim prijateljima koji su pjevali večeras sa mnom. Bilo je nezaboravno i neponovljivo!” – izjavila je nakon završenog koncerta dirnuta Marija Husar.

Marija Husar, Valentinovo, Hypo centar
Marija Husar, Valentinovo, Hypo centar

U Zagrebu je po prvi put na glavnom trgu organiziran Festival „Hrvatska vinska priča“ te je puna dva dana  privlačio mnogobrojne posjetitelje. Uz vrhunska vina iz svih krajeva Hrvatske koje su građani mogli besplatno kušati u vinskoj kući na Trgu bana Jelačića, ovaj jedinstveni festival pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića posjetiteljima je ponudio i dodatne sadržaje koji su mnoge oduševili svojom originalnošću. Tako se u sklopu festivala ljubavi i vina „Hrvatska vinska priča“ u Hrvatskoj kući „Materina priča“ Valentinovo proslavilo uz vinski maraton ljubavnih parova koji su tijekom noći s 14. na 15. veljače u etno ambijentu u Preradovićevoj ulici kušali gotovo 50 različitih vrsti hrvatskih vina, a neka od njih su im i osobno predstavili uspješni hrvatski vinari. Uz vina su, dakako, sljubljivali čokoladu, sireve i hrvatske delicije te stekli nova znanja o ružičastim vinima u suradnji sa sommelierkama i ljubiteljicama vina iz udruge WoW (Women on Wine). Vinskoj kušaoni i originalnoj proslavi Valentinova u Hrvatskoj kući „Materina priča“ odazvali su se i brojni gosti i poznate osobe. Gostima uz najrazličitija i vrhunska vina nije manjkalo ni sjajne zabave uz živu glazbu i vinski karaoke party, a ovaj dio programa festivala „Hrvatska vinska priča“ organiziran je u sklopu projekta SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.

U Arena centru parovi su sudjelovali u najveselijom utrci u gradu "Ne trči za mnom, trči sa mnom" te tako osvojili brojne nagrade.

Utrka zaljubljenih,  Arena centar
Utrka zaljubljenih, Arena centar

A tko se sve zabavljao i gdje, tko je trčao, tko plesao u Pepermintu, Aquariusu, a tko posjetio Meneghetti party u urbanom VIP travel caffe-u, kultni Bulldog uz Cubismo, Positivo i Louis bend, Orange, a tko večerao u Takenoku, Manu, Baltazaru, Lariju&Penatiju, Taču, Carpaciu, Hole in one-u i drugim zagrebačkim renomiranim restoranima pogledajte u našoj galeriji.

Mia Begović, VIP travel caffe, Valentinovo
Mia Begović, VIP travel caffe, Valentinovo