U kojem dijelu života se najbolje upustiti u bračne vode?

| Lifestyle |

Vjenčanje

Prema nedavnom istraživanju, najbolja dob za ulazak u bračne vode je između 28 i 35 godina - pod uvjetom da se ne želite razvesti do svoje 40. godine života, naravno. Analizom sudbina bračnih parova, Sveučilište u Utahu i istraživač Nick Wolfinger otkrili su da "izgledi za razvod opadaju nakon tinejdžerskih godina kroz kasne dvadesete i rane tridesete godine. Nakon toga, šanse za razvod se ponovno udvostručuju u kasnim tridesetima i ranim četrdesetima. "

Sada je to znanstveno dokazano, ali nam nije potrebno znanstveno istraživanje kako bismo primijetili da većina parova to i čini u točno tom životnom razdoblju (samo pogledajte oko sebe, na svoje prijatelje). Svi možemo nagađati o potencijalnim razlozima. Ljudi u toj dobi, već su odavno završili škole, otkrili karijeru te završili s ludim partyjanjem i predivnim lošim prosudbama koje ih obilježavaju početkom i sredinom 20-ih - ili barem mnoge od nas.

Ljubavni par

Naravno, ništa od ranije spomenutog nije uklesano u kamenu gledajući iz znanstveno ili nekog drugog aspekta. Druge su studije otkrile da je brak u srednjim 40-ima optimalan, a neki Wolfingerovu studiju diskreditiraju zbog proceduralnih pogrešaka i upitnih uzorka, kao i njegovu povezanost s institutom koji potiče na brak i (obavezno) stvaranje obitelji.

Ako ste čitajući ovo i dalje slobodni s 36 godina, u braku s 21 ili vječno zaručeni s parom hlača, nemojte odustati i izgubiti nadu jer svi znamo da ljubav nije igra brojeva.

Ljubavni par