Spektakularnom revijom Matija Vuica proslavila 35 godina modne karijere

| Fashion |

Već sama najava da će renomirana hrvatska dizajnerica Matija Vuica svojih 35 godina modne karijere i stvaranja proslaviti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, bila je odlična pozivnica i nesvakidašnja prilika da moda i kultura dobiju jednu novu dimenziju. Tako je revija Matije Vuice ispunila lobi Hrvatskog narodnog kazališta do posljednjeg centimetra poznatim licima u svečanim toaletama te mnogim zaljubljenicima u modu koji su s nestrpljenjem čekali početak modne večeri, sluteći da će prisustvovati jednom zaista posebnom događanju.

Matija Vuica proslavila 35 godina modne karijere

Nakon kratkog uvoda Nenada Korkuta, goste je dočekalo iznenađenje u vidu izložbe haljina na poznatim hrvatskim glumicama poput Senke Bulić, Sanje Vejnović, Ane Gruice i drugih, a nakon toga Matija Vuica je pokazala i dokazala da i nakon 35 godina još uvijek stvara s jednakim žarom, jednostavno prenoseći svoju modnu viziju, pomičući shvaćanje i poimanje modnog izričaja. Veličanstven prostor Hrvatskog narodnog kazališta pokazao se idealnim za Matijinu slavljeničku reviju, a cvjetne instalacije Flortissima ateliera na glavama modela koje je izradio artist Željko Harminčar, bile su odličan dodatak Matijinoj kreativnosti i ukupnom stylingu.

Matija Vujica proslavila 35 godina modne karijere

Neposredno prije baletne predstave "Ana Karenjina", Matija Vuica predstavila se spektakularnom rođendanskom modnom revijom podijeljenom u tri cjeline - anđeoski raj u bijelom, okultni svijet podzemlja te futurizam u boji kože. Predivne toalete koje mogu parirati svakom svjetskom crvenom tepihu svaka bi žena rado poželjela u svom ormaru. U defileu s Matijom izašla je i njena glavna ambasadorica Severina i ostavila sve bez daha. 

Od čarobnih toaleta jedne i jedine Matije Vuice, sjajno iskorištene scenografije Ivana Kirinčiča za balet "Ana Karenjina" te do odlične glazbe Jurice Popovića posebno rađene za ova tri čina Matijine modne predstave, učinilo je sinoćnju večer neponovljivom.

Jedino što još možemo je čestitati Matiji njezinih prvih 35 godina modne karijere i poželjeti joj barem još toliko. BRAVO Matija!

Matija Vuica proslavila 35 godina modne karijere