Danas vam donosimo recept simpatičnog Gorana Brnčića, Chefa Oxbo restorana u hotelu DoubleTree by Hilton Zagreb.
Flank steak s grill povrćem, krumpirom u foliji te bernaise umakom i umakom od zelenog papra
Za pripremu treba:
- 200 grama Flank Steaka
- Krumpir srednje velićine
- Tikvica
- Patliđan
- Paprika žuta i crvena
- Šampinjoni
- Umak Bernaise
- Umak od zelenog papra
- Sol
- Papar
- Maslinovo ulje
- Krem sir
- Mix začinskog bilja
Narezati povrće, krumpir skuhati i zamotati u alu foliju, pomiješati krem sir, začinsko bilje i sol. U vatrostalnu posudu staviti žumanjak, vino, sok od limuna, sol, senf, estragon i kuhati na laganoj pari dok se ne počne zgušnjavati, zatim skinuti s vatre i polagano dodavati rastopljeni maslac dok se ne dobije kompaktna masa.
Staviti zeleni papar u tavicu i zaliti konjakom te zapaliti. Kad je alkohol ispario, dodati tamni umak od pačenja. Povrće ispeći na roštilju, staviti u tavicu, začiniti solju, paprom i maslinovim uljem te posložiti na tanjur.
Sa strane staviti topli krumpir u foliji koji razrezati po dužini i u njega staviti krem sir.
U male keramičke posude staviti oba umaka i na kraju staviti Flank steak koji se peče sa svake strane otprilike 3 - 4 minute (midium).
Pustili da malo odleži sa strane na papiru da tekućina izađe iz njega pa posoliti i popapriti.
Mali savjet našeg Chefa je da slijedite recept, ali još važnije je da uživate u pripremi jela!