Piće koje biste trebali izbjegavati pod svaku cijenu

| Lifestyle |

Svi znamo da su određena pića bolja (ili manje štetna) za vaše zdravlje od drugih. Gazirani sokovi su prilično loši za nas, ali nas neće ubiti s vremena na vrijeme; voćni sokovi nisu toliko zdravi koliko im ime govori; u alkoholu je najbolje uživati ​uumjerenim količinama, no ništa ne pobjeđuje vodu. No koji napitak ne bismo nikako smjeli piti?

Dovoljno je sjetiti se pića kojeg smo pili tijekom cijelonoćnog učenja. Isto to piće možda se miješali s vodkom nakon položenog ispita. Zvuči poznato? Tako je: energetski napitci se još uvijek nalaze na popisu loših pića, ali ispada da su čak i gori nego što se mislilo. Ne bi nas trebalo čuditi da gazirana pića prepuna kofeiona nisu dobra za naše zdravlje, ali nedavna otkrića potvrđuju da je situacija još strašnija nego što smo mislili. Izvještaj British Medical Journala govorio o uznemirujućem slučaju 50-godišnjeg građevinskog radnika koji je razvio akutni hepatitis zbog pijenja previše energetskih napitaka koji imaju u sastavu sumnjive kemikalije i visoke razina niacina.

Grub Street analiza nalaza napominje da ovo nije prvi put da smo svjedoci akutnog hepatitisa zbog pretjerane konzumacije energetskih pića. U 2011. godini, 22-godišnjoj zdravoj ženi dijagnosticirana je ista bolest nakon konzumiranja 10 limenki dnevno tijekom dva tjedna.