Papa Franjo na čelu Esquireove liste najbolje odjevenih u 2013.

| Lifestyle |

Papa Franjo
Papa Franjo

Magazin Esquire, u svojoj godišnjoj listi najbolje odjevenih muškaraca odabrao je Papu Franju kao najbolje odjevenog muškarca u prošloj, 2013. godini. Tako je novi Papa koji osim što oduševljava brojne vjernike, ali i one nereligiozne diljem svijeta, svojom skromnošću oduševio i modni svijet. Papa Franjo na top ljestvici najbolje odjevenih muškaraca iza sebe je ostavio cijelu seriju hollywoodskih glumaca poput Bradleya Coopera, Chrisa Pinea i Josepha Gordon-Levitta.

Duhovni vođa katoličke crkve i njenih preko milijardu vjernika te čelnik Vatikanske države, Papa Franjo od samih početaka svog pontifikata naglašava kako želi biti narodni čovjek što svakodnevno i dokazuje.

Ovaj Argentinac tako je osim Timeove titule osobe godine dobio i ovu sasvim neočekivanu. Naime, Papa Franjo je za razliku od svojih prethodnika odbacio tradicionalnu papinsku odjeću pa tako ne nosi zlatno znakovlje ni kultne crvene kožne cipele te se odlučio odijevati u jednostavnom stilu. Upravo to je nagnalo čelnike Esquire magazina da ga stave na prvo mjesto ove prestižne liste. “Odluka Pape Franje vezana uz njegovo odijevanje označava novu eru, a za neke i obnovljenu nadu u Katoličku Crkvu" kažu iz magazina te dodaju "njegovo jednostavno odijevanje pretvorilo ga je u najpristupačnijeg Papu u povijesti."

"Njegov način odijevanje zaista reflektira njegov način razmišljanja i s razlogom je na čelu ove liste" izjavio je Mark-Evan Blackman, profesor muškog dizajna na FIT-u, a mi se s njim moramo složiti.