Novosti iz Applea koje nismo mogli ni zamisliti

| Design |

Apple iWatch
Apple iWatch

Nije tajna da Apple svake godine izbaci novi gadget za kojim će prije ili kasnije poludjeti cijeli svijet. U moru iPadova, iPhonea i MacBooka svijetlo dana ubrzo bi mogao ugledati i novi Apple iWatch.

Prema pisanjima portala cnet.com, ovaj luksuzni gadget trebao bi koštati 299 dolara (1.693,57kn), a već sada se očekuje da bi trebao biti popularniji i prodavaniji od njegova konkurenta Samsung Galaxy Geara.

"Naša pretpostavka je da će iWatch uglavnom biti usvojen kao glavna sporedna stvar uz ostale Apple uređaje koje netko posjeduje, te će zasigurno privući više postojećih korisnika nego novih" izjavila je Katy Hubery.

Očekuje se da bi ovaj gadget Appleu mogao osigurati između 17.5 milijuna dolara u prvoj godini prodaje i to samo od mogućnosti kupnje po 299 dolara, a to bi značilo da Apple mora prodati više od 58 milijuna iWatch kompleta u samo godinu dana.

Apple iWatch
Apple iWatch

Za razliku od predviđanja koja očekuje Apple, analitičari tvrde da će Apple ostvariti dobit između 12 i 14 milijuna, a ne 17.5 milijuna jer u slučaju takvog scenarija, prodaja iWatch u godini dana bila bi uspješnija nego prva godina prodaje iPada ili iPhonea.