Navike koje morate izbaciti kako biste bili produktivniji?

| Lifestyle |

Mi svi želimo biti produktivni baš svaki dan. Ipak, koliko god se trudili riješiti posao brzo i učinkovito, često se susrećemo s nizom prepreka koje sprječavaju našu produktivnost. Većina tih prepreka dolazi u obliku sabotirajućih loših navika. Prepoznavanje istih prvi je korak prema cilju da postanemo produktivniji, a njihovo razbijanje može biti lakše nego što mislite, ako se odlučite na određene akcije.

Business Insider je nedavno istaknuo vrhunske načine kako raditi pametnije umjesto teže. Strategija je predstavljena kao popis loših navika kojem morate razbiti što je prije moguće kako biste od početka dana do sklapanja oči navečer bili maksimalno produktivni.

PRESTANITE odgađati alarm u jutarnjim satima.

Započnite dan na desnoj nozi tako što ćete se oduprijeti potrebi za odgađanjem alarma. Pet dodatnih minuta sna mogu vam se učiniti iznimno potrebnima za tijelo, ali istina je biranje odgode zapravo čini više zla nego dobra. Čim alarm krene zvoniti, endokrini sustav ispušta hormone za budnost koji pripremaju mozak i tijelo za ostatak dana. Po povratku u san, petljate se u prirodne procese, a nekoliko dodatnih minuta sna imat će veoma mali pozitivan učinak na razinu umora koji će vas savladati ostatak dana.

PRESTANITE najteži posao ostavljati za kasnije.

Svi mi imamo tendenciju pozabaviti se jednostavnim stvarima na prvom mjestu. Međutim, naša snaga volje počinje nestajati kako dan prolazi, a mi smo sve manje sposobni obaviti najteži zadatak na kraju. Započnite svoj radni dan izvršavanjem najzahtjevnijih, važnih zadatka. To će biti izazovno, ali vaše šanse za uspjeh najveće su upravo u tih prvih nekoliko sati. Dovršetak najtežek zadatka postavit će ton za ostatak dana i učiniti vas produktivnijima na poslu.

PRESTANITE se koristiti multitaskingom.

Iako multitsking izgleda kao recept za uspjeh, zapravo jr riječ o lošoj navici koju treba izbaciti iz života ako želite biti produktivniji. Business Insider navodi da je jedno znanstveno istraživanje pokazalo da je mizernih 2% stanovništva sposobno odraditi dobar multitasking. Za nas ostale, pokušaj bavljenja različitim poslovima u isto vrijeme dovodi nas do sporijeg i manje učinkovitog rada.

PRESTANITE više cijeniti posao od sna.

Ako ne stavljate svoje zdravlje na prvo mjesto, vaš rad će početi patiti. Dobar san ključ je za povećanje produktivnosti, pametnije odlučivanje i ukupnu sreću. Business Insider navodi da je nedavna McKinsey studija otkrila izravnu povezanost između nedostatka sna i neučinkovitosti na radnom mjestu.