Musaka sa crvenim paprikama

| Wine and dine |

Musaka sa crvenim paprikama
Musaka sa crvenim paprikama

Klasičnu musaku s faširanim mesom i krumpirom često radim, ali ova musaka s crvenim rog paprikama je čista senzacija!  Ako ne želite jesti ugljikohidrate, u ovom slučaju krumpir, samo ga izostavite iz recepta i zamjenite dodatnim paprikama.

Recept: Musaka s crvenim rog paprikama

Vrijeme pripreme i pečenja: 1:30 minuta

Temperatura pećnice: 220C

  • ½ kg mljevene junetine
  • 1 krumpir
  • 4-5 crvenih paprika
  • 1 glavica luka
  • 1-2 češanja češnjaka
  • 1 jaje
  • 1 dl bijelog vina
  • Mediteranske trave (mix)
  • Sol
  • Papar
  • 3-4 žlice maslinovog ulja

Paprike operite, očistite i narežite na 2 ili 3 djela po dužini. U tavi na maslinovom ulju podinstajte nasjeckan luk pa dodajte nasjeckan češnjak, dodajte meso, začinske trave, posolite i popaprite te miješajući dinstajte 10-ak minuta, dodajte bijelo vino i dinstajte dok vino ne ishlapi.

Zagrijte pećnicu na 220C.

Krumpir ogulite, operite i izrežite na tanke šnitice, listiće.

U vatrostalnu zdjelu na maslinovo ulje rasporedite narezani krumpir. Preko krumpira rasporedite narezane paprike pa red mesa. Zatim opet rasporedite narezane paprike pa meso i na vrh opet rasporedite paprike. Vrh začinite travama, posolite, popaprite i pokapajte uljem.

Poklopite folijom i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici sat vremena. Zadnjih 15-ak minuta otklopite musaku da se zapeče.  

Servirajte uz kiselo vrhnje.

Musaka sa crvenim paprikama
Musaka sa crvenim paprikama