Klasičnu musaku s faširanim mesom i krumpirom često radim, ali ova musaka s crvenim rog paprikama je čista senzacija! Ako ne želite jesti ugljikohidrate, u ovom slučaju krumpir, samo ga izostavite iz recepta i zamjenite dodatnim paprikama.
Recept: Musaka s crvenim rog paprikama
Vrijeme pripreme i pečenja: 1:30 minuta
Temperatura pećnice: 220C
- ½ kg mljevene junetine
- 1 krumpir
- 4-5 crvenih paprika
- 1 glavica luka
- 1-2 češanja češnjaka
- 1 jaje
- 1 dl bijelog vina
- Mediteranske trave (mix)
- Sol
- Papar
- 3-4 žlice maslinovog ulja
Paprike operite, očistite i narežite na 2 ili 3 djela po dužini. U tavi na maslinovom ulju podinstajte nasjeckan luk pa dodajte nasjeckan češnjak, dodajte meso, začinske trave, posolite i popaprite te miješajući dinstajte 10-ak minuta, dodajte bijelo vino i dinstajte dok vino ne ishlapi.
Zagrijte pećnicu na 220C.
Krumpir ogulite, operite i izrežite na tanke šnitice, listiće.
U vatrostalnu zdjelu na maslinovo ulje rasporedite narezani krumpir. Preko krumpira rasporedite narezane paprike pa red mesa. Zatim opet rasporedite narezane paprike pa meso i na vrh opet rasporedite paprike. Vrh začinite travama, posolite, popaprite i pokapajte uljem.
Poklopite folijom i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici sat vremena. Zadnjih 15-ak minuta otklopite musaku da se zapeče.
Servirajte uz kiselo vrhnje.