Jednostavno pravilo koje poboljšava pamćenje i produktivnost na poslu

| Lifestyle |


Uredi unutar otvorenog tlocrta uobičajena su pojava u poslovnom svijetu - čak oko 70% ureda u SAD-u nalaze se unutar otvorenog koncepta, a ljudi ih ili vole ili mrze. Što god mislili o tome, činjenica je da ured otvorenog plana ima neke dokazane mane kada je u pitanju pamćenje i razina produktivnosti.

BBC Capital nedavno je raspravljao o tome kako otvoreni plan ureda može biti loš za nas, uz napomenu da je istraživanje pokazalo da uzrokuje 15 postotni pad produktivnosti. Četiri zida i vrata pružaju fokus, blokiraju rastresenost i omogućuju nam potpuno preusmjerenje pažnje na zadatak kojim se bavimo. Osim toga, otvoreni koncept ureda može negativno utjecati na naše pamćenje, pogotovo kada kao zaposlenici prakticiramo metodu "hotdeskinga" - ne postoji stalno mjesto rada, već se neprestano selimo s opremom po uredu. Prema psihologici Sally Augustin, više informacija ćemo zapamtiti kada iz dana u dan radimo na istom mjestu.

Zato slijedite jednostavno pravilo kako bi poboljšali svoju produktivnost i pamćenje na poslu: sjednite na isto mjesto svaki dan. To će potaknuti vašu memoriju, što u konačnici dovodi do učinkovitijeg i produktivnijeg rada. Također možete obvezati na povećanje produktivnosti pomoću sprječavanja rastresenosti - zatvorite vrata vašeg ureda, otiđite u tihu sobu ili pronađite drugo mjesta za rad gdje vaša okolina neće utjecati na vašu pažnju.