Je li mlaka voda s limunom doista najbolja jutarnja detoksikacijska metoda?

| Lifestyle |

Voda s limunom

Ako to već ne radite, onda ste barem čuli da je pijenje tople vode s limunom najbolji način za početak dana. Čarobna formula (navodno) najbolje djeluje rano ujutro kada postavite sebe i svoj želudac u pravilnu ravnotežu, no da li je potkrijepljena činjenicama, otkriva akreditirana dijeteričarka Chloe McLeod.

Chole govorio o prednostima i nedostacima o danas najpopularnijem trendu ispijanja vode s limunom te otkriva istinu o tome što je stvarno najbolje za očuvanje zdravlja i hidratacije. "Limuni su bogati vitaminom C i drugim antioksidansima te mogu poboljšati probavu, tako da ovdje zasigurno govorimo o odličnom dodataku prehrani", napominje McLeod, "no njezini su benefiti ipak prenapuhani." Čaša vode (sa ili bez limuna) uvijek je odličan način kao započeti dan iz jednostavnog razloga - čiste hidratacije.

Unošenje voća u vodu izvrsna je metoda za one koji imaju poteškoća s ispijanjem obične vode tijekom cijelog dana. McLeod naglašava kako alternative kupljene u trgovinama obično obiluju sa šećerom. Alkalizirana voda regulira našu pH razine, ali McLeod tvrdi da je "vrlo malo dokaza koji podupiru ovu tvrdnju", no sigurno ju je konzumirati. Kada je u pitanju voda s elektrolitima, ona je potrebna samo sportašima i onima s vrlo aktivnim poslovima gdje gube elektrolite kroz jako znojenje. Za sve ostale, trebalo bi je izbjegavati, jer je obično jako zaslađena, na što McLeod upozorava: "Takva voda može unaprijediti našu želju za nečim slatkim."