Film "Zvijeri južnih divljina" od 24. siječnja u Cinestaru

| Art |

Za sve one koji ne znaju što pogledati u kinu, a traže nešto malo drugačije od klasične američke kinematografije, uskoro se u Cinestaru počinje se prikazivati jedan od najnagrađivanijih filmova sezone, laureat Cannesa i Sundancea, filmska fantazija Zvijeri južnih divljina “Beasts of the southern wild”. Film je trebao s emitiranjem početi 10. siječnja, no budući da je osvojio 4 oskarovske nominacije, uključujući onu za najbolji film godine kao i najbolju žensku glavnu glumicu prebačen je s redovnog kino emitiranja na termin Oscar revije koja počinje 24.siječnja. Nakon toga, od 31. siječnja, film će krenuti u redovnu hrvatsku kino distribuciju.

Film smješten u apokaliptičnu budućnost, priča o simpatičnoj djevojčici koja kreće u potragu za nestalom majkom. Filmski debi Benha Zeitlina između ostalog dobio je nagradu žirija na Sundanceu 2012. te čak 4 nagrade na Cannnesu 2012, a mnogi ga ocjenjuju jednim od najboljih filmskih debija prošle godine što najbolje pokazuje nominacija za najbolji film godine.

U filmu Hushpuppy, šestogodišnja djevojčica, živi s tatom Winkom u zajednici Delta na samom rubu svijeta. Wink iznenada oboli od tajanstvene bolesti, a val nesnosnih vrućina otapa ledenjake što oslobodi drevna pretpovijesna bića. Razina mora raste, stvorenja dolaze, Wink polako umire, a Hushpuppy kreće u potragu za davno nestalom majkom...

Zvijeri južnih divljina

Jedan od najupečatljivijih narativnih filmova ikad koji je debitirao na Sundanceu.

Todd McCarthey, The Hollywoodreporter

Zvijeri južnih divljina

Prekrasna, čudovata poema o djetinjstvu i nevinosti!

Rene Rodriguez, Miami Herald

Najsrčaniji film 2012. godine!

Clay Cane, BET.com

Poezija, okrutna ljubav i divlji stoicizam u zapanjujuće lijepom filmskom debiju!

Amber Wilkinson, Eye for Film