Doznajte kako su nastala imena nekih od najjačih modnih kuća u svijetu

| Fashion |

Jeste li se ikada zapitali zašto se pojedine modne kuće zovu baš tako kako se zovu? Jesu li njihova imena neke skraćenice ili pak kombinacije više slova ili riječi? U nastavku vam donosimo imena nekih od najzanimljivijih modnih kombinacija današnjice!

DANNIJO
Ovo je modna marka koju potpisuju dvije sestre, Jodie i Danielle Snyder. U veoma kratkom roku uspjele su stvoriti modno carstvo koje obožavaju mnoge djevojke diljem svijeta, i sve žele imati njihov nakit. O nazivu svog brenda i kako je nastalo ime sestre su izjavile:"DANNIJO je zapravo kombinacija naša dva imena. Samo ime inspirirano je boemskim rok stilom Danielle i senzibilitetom od Jodie. Zato je naš nakit i toliko prihvaćen od strane svih djevojaka i žena jer se lako pronađu u njemu."

Rag and Bone
Ova modna marka poznata je po skinny trapericama koje obožavaju sve IT djevojke i get-up djelom koji svakoj ženi stražnjicu uradi božanskom, ali značenje njegova imena je pomalo neočekivano. Dizajneri Marcus Wainwright i David Neville ime brendu su dali po "rag-and-bone" čovjeku, smetlaru koji je putovao po susjedstvu u potrazi za starim drvima, starim željezom, i odbačenim komadima namještaja. Ova modna kuća odaje počast svim ljudima koji su prije sto i nešto godina radili ovaj posao i reciklirali. 

Suno

Zanimljiv high street brend s egzotičnim potpisom dobio je ime po majci dizajnera Maxa Osterweisea.

Elizabeth and James

"Elisabeth and James" dodatak je velikom modnom carstvu sestara Olsen. Ova pristupačnija linija posvećena je mlađoj sestri Elisabeth i mlađem bratu Jamesu, a potpisuju ga poznate glumice i dizajnerice sestre Mary-Kate i Ashley Olsen

Proenza Schouler

Osnovan je 2002. godine, a naziv je dobio po srednjem imenu majke dizajnera Lazara Hernandeza koji ovu modnu marku potpisuje uz svog partnera Jacka McCollougha.

BCBGMAXAZRIA

Ime ove modne kuće dijeli se u dva djela. Prvi dio BCBG odnosi se na pariški sleng "Bon chic, bon genre" što u prijevodu znači "Dobar stil, dobar stav", a drugi dio imena, ime je osnivača Max Azrie koji je svoju priču započeo davne 1989. godine. 

Yves Saint Laurent

Ovu kultnu modnu kuću osnovao je Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent davne 1961 i do dan danas ostao je jedan od najjačih i najcjenjenijih modnih brendova dan danas.

Saint Laurent

Primjećujete li razliku? Ista modna marka samo bez kultnog "Yves". Kada je Hedi Slimane preuzeo kreativnu palicu YSLa odmah je odbacio ime "Yves" tako je da je poznata modna marka postala "Saint Laurent" što je izazvalo burne reakcije kod mnogih. Hedi Slimane ovim postupkom želio je modernizirati i pomladiti modnu marku. Ovo naravno nije prvi slučaj u povijesti. Chanel je nekada bio Coco Chanel, a Dior je nekada bio Christian Dior

Ralph Lauren

Jeste li znali da je originalno prezime Ralpha Laurena zapravo Lifshitz? Ova promjena prezimena jedna je od najpoznatijih promjena u modnoj povijesti jer je jednog dana jedna elegantna Amerikanka nadahnula Raplha da svoju modnu kuću nazove Ralph Lauren.

The Row

Glavna modna marka modnog carstva sestara Olsen poznata je po kvaliteti izrade i odabiru materijala koji oduševljava mnoge.

Joie

Kada je osmišljavala ime ovoj modnoj kući, dizajnerica nije puno razmišljala jer je željela nešto jednostavno i upečatljivo. Brend je tako nazvala "Joie" što u prijevodu s francuskog znači "Sreća".