Crostini (talij.) je prepečen kruh, najčešće baguett, a u ovoj jesenskoj kombinaciji s bundevom - čista senzacija. Poslužite ga kao zanimljivo predjelo ili npr. kao "malo jelo" za žensku večeru.
Za: 6 - 8 osobaVrijeme pripreme: oko 35 minutaTemperatura pećnice: 200 C
Sastojci:
- 2 Baguetta
- 3 krem sira, bilo kojeg npr. Philadelphie
- 1 kg žute bundeve/buče
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol (može krupna morska)
- svježe mljeveni chili ili crni papar
- grančice ružmarina
- nekoliko listova svježe kadulje
- npr. vlasac - za ukras
Zagrijte pećnicu na 200C. Uklonite vanjsku koru bundeve, sjemenke i narežite je na tanke šnite debljine 1 cm te ih rasporedite na masni papir za pečenje u kalup u pećnicu. Poprskajte maslinovim uljem, posolite, popaprite i začinite ružmarinom i kaduljom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta dok postane mekana. Ohladite je i zgnječite vilicom.
Izrežite Baguette na šnite debele 1 centimetar. Prema želji kratko ih prepecite s obje strane na tavi (ali ako je baguett svježi nije potrebno). Svaku šnitu namažite sirom pa rasporedite buču na sir, pospite svježe mljevenim chilijem ili crnim paprom te ukrasite prema želji vlascem.