Recept: Čips od tikvica s parmezanom
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
Vrijeme stajanja: 10-ak minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/4 šalice svježe ribanog parmezana
- 1/4 šalice domaćih prezli (krušnih mrvica)
- prstohvat soli
- prstohvat papra - prema želji

Zagrijte pećnicu na 200 C. Narežite tikvice na debljinu oko pola centimetra. Posolite ih, po želji popaprite te posprejajte ili premažite maslinovim uljem i pustite da odstoje 10-ak minuta da puste vodu. U zdjelici pomiješajte svježe ribani parmezan i domaće krušne mrvice pa svaki komad tikvice uvaljajte u tu smjesu. Komade rasporedite na masni papir za pečenje u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta dok ne posmeđe i postanu hrskave.
Poslužite uz čašu hladnog Chardonnaya.