6 načina kako najbolje iskoristiti nedjelju

| Lifestyle |

5 stvari koje trebate napraviti svake nedjelje za što bolji tjedan pred vama!
5 stvari koje trebate napraviti svake nedjelje za što bolji tjedan pred vama!

 Jednako kako uvijek petkom osjetimo nalet neke neopisive energije (i sreće zbog kraja radnog tjedna), tako i nedjeljom navečer osjećamo određenu melankoliju i tromost, jer znamo što slijedi za nekoliko sati. Kako bismo se uspješno borili protiv tog osjećaja, donosimo 6 načina kako uživati u nedjelji i iskoristiti svaki njezin djelić za što bolji tjedan pred nama. 

PLANIRAJTE UNAPRIJED

Budite pametni i petkom (prije odlaska iz ureda) pripremite sve za ponedjeljak ujutro. Napravite si to-do listu, očistite stol i odgovorite na sve e-mailove koje danima odgađate.

UKLJUČITE U NEDJELJU NEKU VRSTU TJELOVJEŽBE

Nedjelje ne moraju biti samo za ljenčarenje - a vježbanje ne mora biti dosadno trčanje po traci ili beskrajna vožnja bicikla. Možete izaći u prirodu, šetati, plesati. Odaberite aktivnosti od kojih se osjećate bolje i otpustite te endorfine! 

ZAMIJENITE DANE

Iz nekog razloga, sve zabavne aktivnosti obično isplaniramo za petak i subotu, a sve ostale grozne zadaće ostavimo za nedjelju - zbog čega se još gore osjećate kad vas sustignu. Umjesto toga, isplanirajte nešto zabavno za nedjelju, a kućanske poslove raspodijelite na dane u tjednu. Neka slobodni dani budu isključivo za ono što vas u životu najviše veseli!

BUDITE DRUŠTVENI (NE SAMO PREKO INTERNETA!)

Zaboravite na društvene medije i razgovarajte s prijateljima uživo. Malo ljudske interakcije je itekako korisno za dušu. Neka vam se prijateljica pridruži u jutarnjoj šetnji umjesto da bezglavo scrollate po Facebooku i pitate se zašto vam se čini da svi vode zanimljiviji život od vas... 

Masaža

NAGRADITE SE

Bilo da se radi o pedikuri ili masaži (ili maski za lice dok gledate omiljenu tv seriju), napravite nešto posebno za sebe i svoje tijelo. 

PRESKOČITE KASNONOĆNO GLEDANJE TV-a

Možda da ipak NE pogledate epizodu Igre prijestolja u nedjelju navečer, koja vam može stvoriti napetost i anksioznost. Želite u krevet otići smireni i opušteni - jer se nadate upravo takvom ponedjeljku!