Zbogom botoxu: prirodni načini za zatezanje kože bez filera

| Beauty |

Do zategnute mladolike kože BEZ botoxa
Do zategnute mladolike kože BEZ botoxa

 Sve djevojke koje razmišljaju ili su neodlučne oko korištenja kozmetičkih filera, donosimo neke bezbolne i ne tako trajne zamjene u svom svakodnevnom životu koje možete učiniti kako biste dobile čvršću kožu bez upotrebe ikakvih igala...

VIŠE SPAVAJTE

Ciljajte na minimum od osam sati sna svake noći kako biste spriječili stvaranje podočnjaka i tamnih krugova ispod očiju, koji vas postaruju za barem 10 godina. Bonus bodovi vam se pišu ako spavate od 22 sata jer upravo tad započinje proces regeneracije.

KORISTITE OVLAŽIVAČ

Dok dobivate željeni san, držite ovlaživač zraka blizu kako bi pomogli svojoj koži u zadržavanju maksimalne vlažnosti. Ovo je posebno važno ako živite u području suše klime i tijekom zimskih mjeseci jer smo izloženi grijanju.

PIJTE VIŠE VODE

Činjenica: dehidrirana koža znači naborana koža! Ako ste pravilno hidrirani, odmah ćete primijetiti razliku na koži. 

JEDITE VIŠE RIBE I SVJEŽIH PROIZVODA

Tako da unesete u organizam dovoljno antioksidanta i zaštitili se od štetnih slobodnih radikala. Također ćete osigurati koži i dovoljno veliku količinu masnih kiselina. 

...ALI MANJE ŠEĆERA

Šećer je toliko štetan da postoji i službeni izraz za ono što radi našoj koži: glikacija. Šećer oslabljuje kolagen i elastin u koži - koje su ustvari vlakna koja koža održavaju čvrstom i mladolikom. 

PROVJERITE SVOJ MAKEUP

Zamijenite sve proizvode u kamenu i prahu sa tekućim ili kremastim. Suhi proizvodi naglašavaju sve nepravilnosti i linije na koži. To uključuje i puder, rumenilo, highlighter i sjenila!

 

KORISTITE RETINOL

Ovaj derivat vitamina A ubrzava proces regeneracije stanica i stimulira novi rast kolagena. Što to znači za vas? Ujednačenu i sjajnu kožu.