Zašto nikada ne smijete zaspati mokre kose?

| Beauty |

Odlazak u krevet s mokrom kosom za sobom nosi niz negativnih efekata.

Navika odlaženja u krevet s mokrom kosom nije baš bezazlena kako se nekima možda čini, pa ako spadate u tu grupu ljudi, trebali biste to promijeniti i duži vremenski period potrošiti na njeno sušenje.

U nastavku vam donosimo štetne posljedice koje ima odlazak na spavanje s mokrom kosom.

Lomljenje kose

Odlazak u krevet s mokrom kosom ne može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema, ali može utjecati na to kako će vaša kosa izgledati dan poslije. Vlažna kosa stvara jače trenje o jastučnicu i samim time kosa se više lomi i uvija. Izdvajanje dodatnog vremena za sušenje kose prije spavanja može vam uštedjeti vrijeme i novac.

Gubitak volumena kose

Ako imate tanku kosu i zaspite dok je ona mokra, to će dodatno utjecati na njen volumen. Najbolje je da osobe s ovakvim tipom peru kosu u jutarnjim satima.

Ispucali vrhovi

Koliko puta ste čuli od frizera da trebate ošišati ispucale vrhove kose? Navika spavanja s mokrom kosom upravo je jedan od razloga zbog čega je trebate često šišati.

Iritacija tjemena

Ako vam se nekada događa da vas svrbi tjeme, inače tada razmišljate o uvriježenom mišljenju da vam šampon ne odgovara, no, postoje i drugi faktori, a jedan od njih je upravo odlazak na spavanje s mokrom kosom. Vlaga potpomaže razmnožavanje bakterija koje izazivaju svrbež pa je jako važno da u krevet idete sa suhom kosom, ali i isto tako redovno perete jastučnice.

Iritacija kože vrata

Isti faktori koji izazivaju iritaciju tjemena, dovode i do iritacije kože vrata. To posebice dolazi do izražaja ako imate dugu kosu i prevrćete se tijekom spavanja.

Glavobolja

Odlazak na spavanje s mokrom kosom može izazvati glavobolju. Stručnjaci su objasnili da do toga dolazi jer mokra kosa smanjuje tjelesnu temperaturu, a taj gubitak topline u ljudskom tijelu i pokušaj organizma da se ponovo ohladi može izazvati glavobolju.