Sve što se niste usudili pitati o brazilskoj depilaciji

| Beauty |

 Nećemo ovo uljepšavati: brazilska depilacija svima nam je koma. Osim što je bolna i prilično kratkotrajna (ipak najmanje bolna je ona kako je zovu - bezbolna depilacija perlama), s njom također dolazi i nekolicina pitanja koja nam je ponekad neugodno postaviti u salonu. Upravo smo zato istražili najučestalije (i najneugodnije) situacije i upite koji nas zanimaju - taman prije odlaska na plažu!

1. Prošlo je puno vremena od zadnje depilacije (ili brijanja). Treba li se podrezati dlake prije depilacije? 
Nije potrebno. Ako vas je sram što će kozmetičarka vidjeti, zapamtite sljedeće: ovo je njezin svakodnevni posao i nema šanse da se "zgrozi" ako vidi neuređenu bikini zonu. Plus: ako podrezujete dlake prije tretmana, postoji šansa da ih prekratko odrežete i da depilacija ne bude toliko uspješna i da se pojave urasle dlake.  

2. Što se tiče uraslih dlaka... mrzimo ih. Možemo li ih ikako izbjeći?
Nažalost, riskiramo njihovu pojavu svaki put kad se depiliramo i ne postoji mnogo toga što možete učiniti kako biste ih spriječili u tome. Pazite da odlazite na depilaciju u pravilnim razmacima kako bi dlake dovoljno narasle - kraće dlačice češće pucaju tijekom depilacije pa ih nije moguće iščupati iz korijena, zbog čega mogu nastati iritacije. 

3. Postoji li način kako ublažiti bol depilacije?
Srećom, da. Tridesetak minuta prije tretmana možete popiti tabletu za bolove. Također, nikad ne odlazite na depilaciju manje od 5 dana prije menstruacije jer vam je koža u tom razdoblju ekstra osjetljiva. 

4. Smije li se ići na brazilsku depilaciju tijekom menstruacije?
Smije se, ako nosite tampon. Iako mislimo da vam to neće biti baš ugodno jer vam je koža tih dana nevjerojatno osjetljiva i bol će biti puno jača. Što se tiče boli, najbolje je otići na depilaciju 3-4 dana nakon menstruacije.

5. Zašto koža nakon depilacije svrbi? 
Ovo se događa ako vaša kozmetičarka koristi sintetički vosak. Pokušajte ih svakako izbjeći i uvijek birajte salone koji koriste samo prirodne proizvode. 

6. Hoće li kozmetičarka depilirati i dlačice na stražnjici?
Ako tražite brazilsku depilaciju, to se podrazumijeva. Naravno da uvijek tijekom (i prije) tretmana možete razgovarati o svojim zahtjevima i toleranciji na bol. Ponavljamo, ne mora vam biti neugodno, za njih je to samo posao i nitko vas ne osuđuje. 

7. Možemo li ikako vremenski produljiti učinkovitost depilacije?
Da! Toplina stimulira rast dlačica, prema tome 24 sata nakon depilacije izbjegavajte vruće kupke, naporno vježbanje i znojenje te super-usku odjeću.