Što se može dogoditi vašem tijelu ako hodate samo 30-tak minuta dnevno?

| Beauty |

 Budimo iskreni: lako potrošite 30 minuta na Instagramu, Facebooku i Snapchatu svakoga dana. U redu je, i mi isto! Ali možda ne bi bilo loše da spustite telefon i iskoristite to vrijeme za laganu šetnju po kvartu. Čak 7 nevjerojatnih stvari mogle bi vam se dogoditi ako hodate 30-tak minuta dnevno...

POTROŠIT ĆETE DO 150 KALORIJA

Ovisno o vašoj težini i brzini hodanja, u pola sata možete potrošiti do 150 kalorija. 

OSJEĆAT ĆETE SE SMIRENIJE

Hodanje opušta - čak i ako istražujete nepoznati grad i niste u kompletno smirenom okruženju. Za još bolje rezultate, slušajte neku opuštajuću, meditacijsku glazbu dok hodate. 

NOGE ĆE VAM POSTATI ČVRŠĆE

Samo 30 minuta hodanja dnevno može vam vidno učvrstiti i tonirati mišiće bedara i listova. U kombinaciji s treningom snage dva puta tjedno primijetit ćete još bolje rezultate.

Trening

I MOŽDA ĆE VAM SE SMANJITI PROŠIRENE VENE

Redovito hodanje dokazano smanjuje vidljivost i bol proširenih vena. Samo oprezno: obavezno morate hodati u dobrim tenisicama kako biste spriječili ozljede i povećali cirkulaciju. 

POPRAVIT ĆE VAM SE PROBAVA

Nakon teškog obroka, nemojte samo sjesti ispred TV-a. 30-minutna šetnja pokrenut će vam metabolizam i probavni trakt te balansirati razinu šećera u krvi. 

NIKE Free 5.0 mesh sneakers £100
NIKE Free 5.0 mesh sneakers £100

OSJEĆAT ĆETE SE KREATIVNIJE

Kada krenete u šetnju, ponesite bilježnicu sa sobom. Iznenadit ćete se koliko kreativnim ideja vam može pasti na pamet tijekom šetnje. 

MOŽDA ĆETE BITI INSPIRIRANI ZA JOŠ VIŠE TJELOVJEŽBE

Nakon nekoliko tjedana ove rutine, pola sata šetnje po kvartu za vas će postati prelagana. Možda ćete čak dobiti želju raditi još nešto više i započeti s trčanjem ili vožnjom bicikla. Mogućnosti su bez granica!