Što morate izbjegavati ako ste na dijeti?

| Beauty |

Ako ste ozbiljni u namjeri da izgubite suvišne kilograme, postoji nekoliko stvari koje morate izbjegavati jer će u suprotnom sav vaš trud biti uzaludan, odnosno dijeta neće pokazivati toliko željene rezultate.

Izgladnjivanje 

Izgladnjivanje i prestroga zabrana svake vrste hrane nikako nije dobra navika pri gubitku kilograma. Zdrave navike u prehrani podrazumijevaju to da nikada ne smijete biti gladni, odnosno da trebate imati normalne intervale između obroka jer izgladnjivanje neće pomoći na duge staze. 

Prejedanje 

Gubitak kilograma mora pratiti i fizička aktivnost, kao i zdrava prehrana. Vježbanje vam neće pomoći da izgubite kilograme ako se stalno prejedate, nego baš suprotno! Morate znati kad je vrijeme da stanete i odložite vilicu sa strane.

Preskakanje obroka

Doručak je najvažniji obrok tijekom dana. Ako preskočite doručak ili ručak, biti ćete ekstremno gladni, a ako još na sve to i radite tijekom dana, biti ćete umorni te ćete posegnuti za hranom koja je puna ugljikohidrata, kao što je naprimjer pecivo iz pekare. Nikako nemojte preskakati obroke i jesti brzu hranu jer učinci dijete neće biti vidljivi.

Hranjenje po restoranima 

Ako puno radite i hranite se uglavnom po pekarama i restoranima gdje nemate uvid u nutritivne vrijednosti hrane, pazite što naručujete. Neka to budu zdrave salate, a kod kuće se više trudite kuhati i pripremati nešto bogatije obroke, ali i zdravije, nego što bi to bio slučaj u restoranu.