Što bi se moglo dogoditi ako u potpunosti prestanete nositi šminku

| Beauty |

 Što nas jako veseli u vezi vikenda, osim spavanja i gledanja svih zaostataka epizoda svoje omiljene serije, definitivno je makeup-free lice. Nema nikakve brige oko rastapanja pudera i skidanja maskara. Sve što nam treba je omiljeni par sunčanih naočala!

Zbog čega smo malo razmislili: što bi se dogodilo kada bi se kompletno prestali šminkati? U nastavku donosimo 7 stvari koje bi ste mogli iskusiti ako se odlučite na au naturel lice.

NA POČETKU ĆETE SE OSJEĆATI NESIGURNO

Točno znamo o čemu razmišljate: hoćete li izgledati umorno? Ili manje privlačno? Hoće li vas vaši kolege ili prijatelji komentirati sa strane? Zapravo, velike su šanse da nitko ni ne primijeti!

MOŽDA ĆE VAM SE SMANJITI RAZINA STRESA

Budimo realni, šminkanje zna biti i stresno. Je li puder ravnomjeran? Je li eyeliner jednak? Hoće li se ruž razmazati? Ne nošenjem šminke osjećat ćete se slobodnije i imati više vremena razmišljati o važnim stvarima u životu. 

KOŽA ĆE VAM POSTATI LJEPŠA

Između pudera, korektora i rumenila - postoji još toliko slojeva koje stavljamo na svoju kožu. I ako ćemo biti iskreni, sigurno baš svaki dan ne skinete pravilno šminku s lica, što znači da vam prljavština ostaje u porama. 

IZGLEDAT ĆETE MLAĐE

Posebice ako se inače jače šminkate. One pjegice na licu i prirodno crvenilo koje uvijek pokušavate sakriti - zapravo će vas učiniti mlađima.

@DREWBARRYMORE
@DREWBARRYMORE

VIŠE ĆETE SE POSVETITI NJEZI LICA

Ako ćete biti u potpunosti bez šminke, onda ćete htjeti da vam koža izgleda najljepše moguće, zar ne? Serumi i maske i SPF za čas će vam postati novi najdraži proizvodi...

VIŠE ĆETE CIJENITI SVOJU KOSU

Samo zato što se ne šminkate ne znači da u potpunosti odustajete od vlastitog izgleda. Iskoristite više vremena za uređivanje kose ili napokon naučite plesti onu prekrasnu pletenicu o kojoj sanjate. 

MANE ADDICTS
MANE ADDICTS

MOŽDA ĆETE SHVATITI DA NE TREBATE MAKEUP (ILI DA GA TREBATE MANJE) 

Jednom kada se prestanete šminkati na neko vrijeme, ponovno stavljanje makeupa na lice moglo bi vam se ne svidjeti. Umjesto tekućeg pudera na cijelom licu, možda će i običan korektor učiniti dovoljno za vas. Ili ćete umjesto kompletnog smoky-eya, staviti samo lagani sloj maskare.