Pet načina za mršavljenje bez stresa

| Beauty |

Gubljenje suvišnih kilograma je u većini slučajeva mukotrpan proces koji dugo traje i ne rezultira na način na koji bismo mi to željeli. Odustajanje od dijeta je česta pojava pogotovo onda kada ne uočavamo gubitak kilograma i ponovo posegnemo za masnom i nezdravom hranom. No, postoji i nekoliko načina kako smršaviti bez stresa i depresije.

Jedite samo onda kada ste gladni

Većina suvišnih kilograma koje imamo nastala je upravo zato što ne slušamo svoje tijelo i nismo u stanju percipirati osjećaj gladi i sitosti. Nekad se događa da jedemo zato što je za to vrijeme, a da uopće nismo gladni. Stoga je jako važno poslušati svoj organizam koji će nam signalizirati glad, ali isto tako i sitost i onda kada početi, odnosno prestati jesti. Kako bismo na vrijeme osjetili sitost, važno je sporo konzumirati hranu. Brzo jedenje samo više deblja.

Fokusirajte se na prehranu

Fizička aktivnost je definitivno jedan od ključnih faktora prilikom pokušaja mršavljenja, ali je hrana ipak puno važnija. Jedite savjesno i zdravo i uvijek se trudite sami spremati obroke kako biste uvijek znali što to sve unosite u sebe. Pažljivo slušajte signale svog organizma koji će vam poručiti šta mu odgovara, a šta ne i kada je pravi trenutak da jedete.

Ostavite si samo zdrave opcije

Vjerovatno vam se događalo da, bez obzira na činjenicu što uopće niste gladni, jedete sve one nezdrave stvari koje se nalaze u vašem hladnjaku. Da vam se ovakve stvari ne bi događale, važno je da svoj hladnjak opskrbite samo zdravim namirnicama, tako nećete imati uopće prilike jesti nezdravu hranu koja vas koči na putu do vitkosti.

Prekršite ponekad pravila

Pravila su tu da bi se kršila. Takva situacija je i u svim uspješnim dijetama. Nekada vam se jede nešto slatko i nezdravo? Ako je takav slučaj i s vama, onda si dozvolite s vremena na vrijeme mali grijeh u prehrani. Važno je samo da ne pretjerujete.

Oprostite sami sebi i nastavite dalje

Ponovo ste imali napad jedenja i pojeli ste mnogo više nego što vam to dijeta dozvoljava? Nemojte dopuštati sebi da zbog toga padnete u depresiju i da se vratite starim navikama. Oprostite sami sebi i nastavite dalje sa svojim planom za mršavljenje.

Sretno!!!