Nevjerojatan način kako vas parfem može učiniti privlačnijima

| Beauty |

Harrods predstavio najskuplji parfem na svijetu

Zašto nosimo parfem? Da lijepo mirišemo, naravno. Ali ima li još nešto iza toga? Istraživački timovi proveli su godine pokušavajući otkriti zašto točno volimo nositi parfem i ima li uopće miris koji odaberemo ikakav efekt na suprotan spol. Rezultat: ima nešto puno "prirodnije" u tome zašto nosimo parfem - i ima veze s našim DNK! 

Svatko u sebi nosi histokompatibilni kompleks (MHC), što ustvari samo označava naše gene koji mapiraju imunološki sistem. Kada tražimo potencijalnog partnera, tražimo nekoga tko ima različite MHC gene od naših jer bi tako eventualni potomak bio puno otporniji na bolesti.

Wildfox

Pa što to točno znači za nas i kako da se odlučimo za idealni miris? Jednostavno birajte parfem koji odgovara vašem MHC kompleksu i puno je izglednije da ćete pronaći "savršenog" partera za sebe. Zvuči savršeno, zar ne? Naše tijelo i geni praktički sami biraju "idealnog" partnera! Nažalost, prema ovim studijama, ne postoji recept kako pronaći savršen parfem za sebe, ali trebali bismo birati parfeme koji mirišu poput nas ili najsličnije našem mirisu tijela. To je razlog zašto molekularni parfemi generalno najbolje odgovaraju koži. Iso E Super - sastojak je koji naglašava prirodni, vlastiti miris kože te ga pojačava. I djeluje savršeno na svakome!

Ali recimo da ne želite nositi jedno-molekularni parfem, kako možete biti sigurni da nosite parfem zbog kojeg se osjećate i mirišete ljepše te ste privlačniji suprotnom spolu? Univerzalno pravilo glasi: uvijek nosite ono što se vama sviđa jer prirodno težimo mirisima koji su najsličniji našem mirisu. Ali ako vam treba mala pomoć, donosimo 6 koraka i savjeta kako ga lakše pronaći...