Naranča za zdravlje i sjaj kose i lica

| Beauty |

Naranče su poznate kao izvor vitamina C i jedan su od najvažnijih prirodnih proizvoda za njegu lica i kose. Tonirajuća svojstva naranče poboljšavaju teksturu i boju kože. Vitamin C i limunska kiselina obnavljaju kolagen u vašem tijelu. Kolagen pomaže u omekšavanju kože i spriječava njeno starenje. Limunska kiselina smanjuje bore i omekšava kožu te joj daje mlađi izgled. Naranča također uklanja mrtve čestice kože i čisti pore, što pomaže u prevenciji nastajanja akni. Ovo voće sadrži i vitamin A, koji u kombinaciji sa vitaminom C spriječava oštećivanje kože sunčevim zrakama i štiti kožu od raka. U salonima ljepote se koristi za vraćanje sjaja koži, poboljšava teksturu kože i hidratizira je. 

Od naranče je moguće i kod kuće napraviti masku za lice. Potrebno je očistiti koru narandže sa solju, kako bi se uništile bakterije, a potom ju treba staviti u mikser, kako bi se dobila pasta. U to se dodaje jedna žlica jogurta, nekoliko kapi limunovog soka i žlica meda. Sastojci se potom dobro izmiješaju. Potom je potrebno oprati lice toplom vodom i na njega nanijeti smjesu, koja će otvoriti pore na koži vašeg lica. Masku je potrebno držati sat vremena, a potom je skinuti hladnom vodom. Maska će ukloniti mrtvu kožu i prljavštinu s lica i dati joj svjež izgled. Nakon uklanjanja maske je potrebno nanijeti kremu za lice, kako ne bi došlo do njegovog isušivanja.

Sok kore naranče se može stavljati i na tjeme kako bi se spriječilo pojavljivanje peruti i masnoće. Taj sok također čisti kožu tjemena i zateže ga.