Najvažnijih 5 savjeta kako "izravnati" trbuh do večeras

| Beauty |

Za bikini spremne!
Za bikini spremne!

Nažalost, nadutost je jedna od onih stvari koju ne možemo izbjeći. Ono što je čini još gorom jest činjenica da nas obično zadesi u najgore vrijeme - recimo, nekoliko sati prije jako važnog eventa na kojem želite izgledati savršeno. Kada vam se to dogodi, bez panike i očajavanja, donosimo 5 savjeta koji će vam pomoći da se riješite viška vode i nadutosti (i to uz minimalno truda).

1. Započnite dan kako spada

Ovo je tajna svih svjetskih zvijezda s razlogom - jer djeluje! Čaša tople vode s limunom ujutro nevjerojatno brzo i efikasno budi vaš metabolizam i probavni sustav te priprema vaše tijelo na sve zadaće koje ga čekaju. 

2. Pijte puno vode

Bilo da odustanete od limuna nakon prve čaše ili ne, svakako se potrudite kroz cijeli dan konzumirati što više vode. Voda sprječava učestale razloge nadutosti poput zatvora ili dehidracije te ne sadrži nikakve sastojke koji proširuju želudac (zaslađivači i karbonati).

Voda s limunom
Voda s limunom

3. Izbjegavajte mliječne proizvode

Osjetljivost na laktozu učestaliji je problem nego što to mislite. Gotovi svi ljudi osjete barem neki negativni efekt nakon konzumacije mlijeka, sira ili jogurta. Ne kažemo da morate ove proizvode izbaciti zauvijek, ali prije važnog eventa i uske haljine, radije se držite podalje od njih.

4. Izbjegavajte sol

Jako očito, ali istinito: tijelo zbog soli zadržava vodu, pa radije začinite hranu samo paprom.

Za vježbanje kod kuće - ne postoje izlike!
Za vježbanje kod kuće - ne postoje izlike!

5. Vježba radi čuda

Prije važnog eventa, odradite brzinski trening. Na taj ćete način ubrzati protok krvi u tijelu, probavni trakt te riješiti tijelo toksina koji uzrokuju nadutost.