Najučinkovitija borba s prištićima uz benzoil peroksid

| Beauty |

Instagram / @laurengores

 Propionibacterium acnes je krivac i glavni odgovoran za nečistoće na licu. Kao što ime sugerira, prištići su uzrokovani bakterijom na koži, uzrokujući da se crne glave upale i pretvore u prištiće.

Pitate se koje je najučinkovitije oružje u borbi protiv prištića? Odgovor je benzoil peroksid. Ono što zvuči prilično kemijski, sada može biti dugoročno rješenje za prištiće, uspješno napada neprijatelja, odnosno bakteriju.

Benzoilni peroksid je lijek s antibakterijskim svojstvima koja sprečavaju nastanak prištića. Bakterije više ne mogu imati negativan učinak na mitesere, a koža postaje sve čišća. Benzoilni peroksid je dio mnogih anti-acne krema, koje su dostupni uglavnom u ljekarnama. Često se koristi zajedno sa salicilnom kiselinom. Ovaj duo može osloboditi vašu kožu od mitesera i začepljenih pora.

Instagram / @laurengores

Benzoilni peroksid najbolje djeluje na očišćenoj koži, gdje lako dolazi do bakterija. Uz svakodnevnu upotrebu, ovisno o težini stanja na koži, može mu trebati i do nekoliko tjedana prije prvog poboljšanja. Ipak pripazite jer benzoilni peroksid ima i nekoliko mana. Poznat je po izbjeljivanju odjeće, stoga biste trebali koristiti bijele ručnike prilikom primjene.