Koje voće trebamo jesti u ljetnim mjesecima?

| Beauty |

U ljetnim mjesecima iznimno je važno često nanositi kremu za sunčanje, a dodatnu zaštitu vaša koža može dobiti konzumacijom sljedećih vrsta voća; trešnje, nektarine i lubenica. Ovo voće će zaštititi vašu kožu prilikom izglaganja suncu, spriječiti prijevremeni nastanak bora i neželjenih pigmentacijskih mrlja, a uz to će vas i osvježiti.

Trešnje
Trešnje

Trešnje

Svaki dan pojedite oko 1/2 šalice trešanja i brzo ćete primijetiti da vaša koža izgleda svježije i da je podbuhlost gotovo nestala. Trešnje sadrže antocijanin i melatonin, dvije tvari koje su odlične u borbi protiv bora.

Nektarine
Nektarine

Nektarine

Odličan su izvor brojnih nutritivnih tvari, uključujući likopen, lutein, niacin, bakar i vitamine A, C i E. Vitamini A, C i E udruženo djeluju u borbi protiv kronične upale u tijelu i smanjuju razinu slobodnih radikala, koji vašu kožu mogu učiniti i do nekoliko godina starijom. Pokušajte dnevno pojesti barem jednu nektarinu.

Lubenica
Lubenica

Lubenica

Lubenica sadrži veliku količinu vode i likopen koji pomaže u zaštiti kože od štetnih vanjskih faktoraLikopen također jača vezivno tkivo kože, zbog čega će koža biti zategnuta, glatka i bolje upijati kreme za njegu kože., a jedno od najbljih svojstava lubenice je da će osvježiti vas i vašu kožu.