Koje namirnice trebamo jesti za preplanuli ten?

| Beauty |

Koje namirnice trebamo jesti za preplanuli ten?

 Ljeto je stiglo i vrijeme je da pripremimo našu kožu na vrijeme, kako bismo mogli postići i zadržati izgled savršeno preplanulog tena. Pored krema koje nam služe u zaštiti kože od sunca te ulja koja daju blistavi ten - jednako je važno konzumirati odgovarajuće namirnice! Već i ptice na grani znaju da je samo zdrava koža - lijepa koža, a neke od ovih namirnica zaista mogu pospješiti dobivanje idealne nijanse.

U nastavku saznajte koje namirnice pomažu da na najlakši način dobijemo preplanuli ten...

MRKVA

Na prvom mjestu je mrkva jer sadrži najveću količinu beta karotena - vitamina koji je zaslužan za izazivanje proizvodnje melatonina u koži.

LJUBIČASTI KUPUS

Jeste li znali da nakon mrkve ljubičasti kupus sadrži najveću količinu beta karotena? Kupus salata odličan je odabir za ručak ili večeru jer će vas osvježiti i dugo držati sitima. Jedini minus kupusa je taj što može izazvati nadutost....

Genijalne kockice od lubenice
Genijalne kockice od lubenice

CRVENO/NARANČASTO VOĆE I POVRĆE

Beta karoten se uglavnom može naći u voću i povrću koje je narančaste i crvene boje. Cikorija, dinja, rajčice, marelice, lubenica, jagode i trešnje bogate su beta karotenom koji u sebi sadrže anti-oksidant i pomaže koži u proizvodnji melatonina. 

ORAŠASTI PLODOVI

Sadrže omega-3 masne kiseline i od presudnog su značaja za sprječavanje starenja kože.

RIBA

Treba ih konzumirati sirove ili skuhane na pari, a preporučuju se u kombinaciji s ekstra djevičanskim maslinovim uljem koje pomaže u apsorbiranju beta-karotena. Također, škampi i plava riba (tuna, sabljarka, skuša) pomažu pri liječenju opekotine od sunca jer sadrže vitamin PP.

SAVJET PLUS: Iako je vitamin C zdrav, sve voće bogato citrusima usporava dobivanje preplanulog tena. Također, izbjegavajte jesti hranu koja sadrži dosta soli!