Koja je kardinalna pogreška koju radite u rutini njege kože?

| Beauty |

Instagram/@marianna_hewitt

Skincare rutina sadrži brojne korake, a jedan se od njih često, u strahu da će pogoršati stanje vaše kože, preskače.

Ova kardinalna greška, u njezi kože, je preskakanje pilinga.

Naime, sredstva za fizičku eksfolijaciju i proizvodi s dodatcima kiselina čine veliku razliku. Zbog njih vaša koža postaje bistrija, svjetlija i glađa te zdravijeg izgleda.

Drugim riječima, ovo je vrsta tretmana, koju želite pružiti sami sebi, daje vam priliku da izgledate besprijekorno.

Dok fizički pilinzi mogu biti pomalo grubi, oni kemijski su više kontrolirani u pogledu dubine čišćenja, a i tehnički su ujednačeniji.

Kemijski pilinzi dijele se na dvije kategorije: AHA i BHA, a svaka kategorija ima različita svojstva.

AHA, poput mliječne ili glikolne kiseline, eksfolira površinu kože što je korisno ako imate suhu ili kožu oštećenu od sunca.

Naime, glikolna kiselina otapa mrtve stanice kože i ostatke s površine kože dok BHA, poput salicilne kiseline, ima protuupalna i antibakterijska svojstva pa je odlična opcija ako ste skloni prištićima i miteserima.

Kemijski pilinzi mogu varirati u intenzitetu, blagi, srednji ili intenzivni, ovisno o jačini njihovih glavnih sastojaka.

Ako ste početnik u korištenju kemijskih pilinga, započnite s blažim pilingom te ga postepeno zamijenite za jači.

Što se tiče toga koliko često trebate koristiti kemijski piling, to ovisi o vašem tipu kože, ali ne  savjetuje se više od jednom ili dva puta tjedno.

Prvo se ipak bavite istraživanjem, posavjetujte se s dermatologom i isprobajte uzorke kako biste vidjeli je li kemijski piling koji smatrate prihvatljivim ispravan za vaš tip kože.

Formule za osjetljivu kožu obično su siguran izbor, a najvažnija stvar koju treba napomenuti je svakodnevno nanošenje SPF faktora jer uklanjanje dijela mrtvog sloja kože blago povećava osjetljivost na sunce.