Kako zadržati fit liniju tijekom ljetovanja?

| Beauty |

@garypeppergirl
@garypeppergirl

  Puno ljudi jako teško ostaje na "dobrom putu" što se tiče hrane i pića dok su na godišnjem odmoru. Ali razmislite o tome ovako - trudili ste se cijelu godinu (ili barem mjesec dana ranije) da se dovedete u formu za ljeto i more, a onda kada tamo dođete da zaboravite na sve? Nikako.

Znamo da je jako privlačno odlaziti na večere dok ste na putovanju i jesti sve što vam padne na pamet, ali zbog toga se nećete osjećati dobro kasnije. U nastavku donosimo 5 jednostavnih savjeta kojih je super-lako držati se, a pomoći će vam da zadržite formu i figuru čak i dok ste na zasluženom odmoru!

PRAVILNA HIDRATACIJA

Ako putujete u toplije krajeve, hidratacija je važnija nego ikad. Kad provodite puno vremena na suncu, obavezno sa sobom nosite bočicu vode i sjetite se koliko je važno stalno piti vodu i hidratizirati tijelo. Poznato je da putovanje može izazvati dehidraciju, prema tome napunite svoju torbu, hotelsku sobu ili autom vodom. 

Uvijek sa sobom ponesite bocu vode!
Uvijek sa sobom ponesite bocu vode!

POJAČAJTE UNOS VOĆA I POVRĆA

Svaki potencijalni junk-food zamijenite obrokom koji uključuje voće ili povrće. Primjerice, nemojte na plažu nositi vrećicu čipsa već jabuke i banane. Voće i povrće će vas napuniti puno više nego slatkiši i grickalice, a kasnije ćete se osjećati zadovoljnije. Plus: zna biti jako zabavno istraživati lokalne tržnice dok ste na putovanju!

Borovnice kao snack
Borovnice kao snackOSTANITE AKTIVNI

Iskoristite prekrasno vrijeme i trčite, vozite bicikl ili jednostavno prošetajte svakog dana. Umjesto da svugdje idete autom, zabavnije će vam biti prošetati ili otići biciklom na različita mjesta koja želite obići. Spojite ugodno s korisnim i ubacite aktivnosti kad god stignete u svoju svakodnevicu.

Prošetajte svaki dan!
Prošetajte svaki dan!JEDNA POSLASTICA NA DAN

Držite se pravila jedne "cheat" namirnice ili poslastice na dan. Umjesto da pojedete cijeli "loš" obrok, radije se počastite sladoledom za desertom. Ovako se nećete ipak previše ograničiti i suzdržavati, a i dalje možete uživati u ukusnoj hrani.

Sladoled


NEMOJTE SE PRETJERANO OGRANIČITI

Na kraju krajeva, nemojte previše razmišljati i opterećivati se s time što jedete, što smijete, a što ne smijete i koliko ste vježbali tog dana. Na godišnjem ste odmoru jednom godišnje i ovo je vaše vrijeme da uživate! Pokušajte misliti na sve stvari koje smo spomenuli, ali nemojte se loše osjećati ako ne stignete trčati baš svakog jutra ili ako ste neki dan pojeli dva deserta. Umjerenost je ključna!