Kako sportašice iskazuju svoju ženstvenost?

| Beauty |

Plivacica Stefania Pirozzi iz Italije

Iako ne pišemo o sportu, moramo mi još malo o Olimpijskim igrama, ipak se održavaju svake četiri godine, a moramo se osvrnuti i na modni dio ovih igara. Kad pomislimo na sprintericu na 100 metara, dizačicu utega, streljačicu ili neku drugu sportašicu, pogotovo na one sportašice koje treniraju netipične ženske sportove, prvo pomislimo na njihove mišiće i neženstvenost. No čini se kako su nas sportašice tijekom ovih Olimpijskih igara odlučile demantirati i pokazati svoju ženstvenost. Nekada je na taj način svoju ženstvenost slavila pokojna velika trkačica Florence Griffith Joyner na koju se u prošlosti ugledala još jedna također velika olimpijka Gail Devers. Obe su bile poznate po svom stilu i svojim ekstra dugim, malo predugim noktima, a sada su puno godina poslije dobile cijelu sektu sljedbenica.

Nije lako biti ženom u sportskom kombinezonu, ružnom kupaćem kostimu i tenisicama i one to najbolje znaju no ispod svega toga nalaze se žene u pravom sjaju. S obzirom na to da se tijekom natjecanja ne mogu lijepo obući, staviti nakit ili na neki način se uljepšati, odlučile su napraviti jedino moguće, nalakirati svoje nokte. Razni dezeni noktiju napadaju nas sa svih strana i iz svih sportova, a najčešći dizajn noktiju je onaj patriotski, u bojama i sa znakovljem njihove zemlje.

Nismo sigurni jesu li sportašice sa sobom vodile manikerke koje im pripremaju nokte za njihove nastupe ili u olimpijskom selu postoji neki kozmetički salon koji posjećuju sve sportašice. Iako, čini nam se da su neki nokti i DIY varijante pa sportašice pokazuju da osim što su uspješne u svojim disciplinama vješto barataju i s lakom i četkicom. Jeste li uopće sumnjali da postoji ijedna žena koja to ne zna?