Kako se riješiti tamnih podočnjaka uz pomoć hrane?

| Beauty |

6 načina kako se riješiti podočnjaka
6 načina kako se riješiti podočnjaka

 Okrivite manjak sna. Ili alergije. Ili jednostavnu dobru staru genetiku. Koji god bio vaš razlog zašto se nikako ne možete riješiti groznih podočnjaka i tamnih krugova ispod očiju, u nastavku donosimo 7 namirnica (iz kućanstva) koje vam mogu pomoći u osvježenju i zatezanju kože na problematičnom mjestu!

KRIŠKE SVJEŽEG KRASTAVCA

Izgleda da krastavci nisu samo za reklamu. Krastavci imaju vrlo visoku koncentraciju vode (koja hidratizira delikatno područje ispod očiju) i vitamina K koji smanjuje upale i diskoloracije. Narežite ih na tanke kriške i ohladite u hladnjaku prije upotrebe.

KRIŠKE KRUMPIRA

Nemate svježih krastavaca pri ruci? Zamijenite ih s kriškama krumpira. Za razliku od krastavca, krumpir duže ostaje hladan zbog čega će još efektivnije smanjiti natečenost.

PERŠIN

Peršin je bogat vitaminom C i K, zbog čega osvježava kožu i smanjuje natečenost. Pomiješajte malo nasjeckanog peršina u toploj vodi te nanesite na područje ispod očiju uz pomoć vate. Neka vam ovaj tretman uđe u naviku i ponovite ga nekoliko puta tjedno. Trebali biste vidjeti razliku za svega nekoliko tjedana.  

KRIŠKE AVOKADA ILI MASKA OD AVOKADA

Činjenica: tamni podočnjaci su ponekad uzrokovani (i u svakom slučaju još više naglašeni) zbog suhe kože. Kako biste to delikatno područje održali hidratiziranim, položite krišku avokada ispod svakog oka. Ili još bolje - napravite masku tako da pomiješate jedan cijeli avokado sa žlicom maslinova ulja. Za 10 minuta vaša će koža biti sjajna i zdrava!

MASKA OD KURKUME

Ovo je trendi začin s dobrim razlogom! Aktivni sastojci kurkume jaki su u suzbijanju upala te reduciraju natečenost i posvjetljuju tamne sjene. Pomiješajte ovaj moćan začin s malo soka od ananasa i nanesite smjesu direktno na područje ispod očiju. Nakon 10 minuta dobro isperite područje s toplom vodom.

Kurkuma

VREĆICE ČAJA

Bog blagoslovio kofein! Ne samo da čini čuda za buđenje organizma već i smanjuje krvne žile te posvjetljuje tamne sjene na našoj koži. Nakon što pripremite šalicu ukusnog čaja, sačuvajte njegove vrećice i ostavite ih u hladnjaku da se ohlade na 20-ak minuta. Znate što slijedi - polegnite ih na područje ispod očiju i uživajte u senzaciji osjećaja.

OTOPINA OD MLIJEKA

Možda i najsnažnija namirnica na popisu - mlijeko sadrži mliječnu kiselinu i ostale sastojke poput proteina, amino kiselina i antioksidansa - koji su redom poznati po tome što osvježuju, zatežu i omekšavaju kožu.