Kako obnoviti suhu i oštećenu kosu?

| Beauty |

Opasne UV zrake, morska sol i klor u bazenima ozbiljno oštećuju kosu, zbog čega ona postaje lomljiva, suha i lako puca. Sunce oštećuje strukturu vlasi pa je kosi potrebna posebna njega i detoksikacija. Mi vam danas donosimo 4 koraka za obnovu oštećene i suhe kose, pa pogledajte koji su to.

Odaberite odgovarajući šampon

Lijepa kosa počinje pravim odabirom šampona, a za suhu kosu najbolji izbor su oni na bazi makadamije, ulja jojobe i nektara plave agave koji hrane vlasi i vraća joj vlagu. Također, kosu treba prati dva do tri puta tjedno, a sve češće od toga dodatno isušuje i oštećuje kosu. Učestalo pranje kose skida s vlasi zaštitna ulja, zbog čega brže pucaju. 

Sušenje fenom će pojačati djelovanje regeneratora

Regenerator kosi pruža dubinsku njegu, a lheti je najbolje koristiti onaj koji se ne ispire. Frizeri preporučuju da regenerator nanesete samo na vrhove jer u suprotnom kosa neće izgledati bujno. Kosu treba sušiti fenom, a toplina će omogućiti da regenerator lakše prodre u proteinsku strukturu kose i obnovi vlasi iznutra. 

Silikonske maske treba izbjegavati

Maske za kosu sastavni su dio njege suhe kose zato što vraćaju vlagu. Najbolji izbor su one na bazi palminog ulja i shea maslaca, dok one sa silikonima treba izbjegavati jer djeluju samo na površini i ne obnavljaju kosu iznutra, a maske s uljima obnavljaju kutikule i daju elastičnost. Jako oštećenoj kosi potrebna su dva tretmana maskom tjedno, a manje suhoj jedan. 

Dubinska njega uljima

Isušena kosa podložnija je pojavljivanu peruti i opadanju, ali tome pomažu ulja koja dubinski neguju. Najbolji izbor su kokosovo, maslinovo ili bademovo ulje, a dovoljno je da ih nježno umasirate i ostavite 20 minuta da djeluju prije ispiranja.