Donosimo vam odgovore na 3 najčešća pitanja o njezi kose

| Beauty |

 

Koliko često trebamo šišati kosu je vrlo aktualno pitanje u vrijeme pandemije koronavirusa. To ovisi od toga koju dužinu kose inače nosite, a s druge strane ovisi i od frizure.

Osim pitanja o šišanju kose, mnoge žene nisu sigurne ni u način pranja, a niti u štetnost suhog šampona.

U nastavku vam donosimo 3 najčešća pitanja o njezi kose i odgovore na njih.

Koliko često trebate prati kosu?
Koliko često trebamo prati kosu ovisi o navikama, rutini i vrsti kose. Ako vam je kosa rijetka i masna perite je svaka dva dana, a ako vam je kosa gusta, perite je jednom tjedno ili ako baš morate, svaka tri dana. Ako ste netko tko puno vježba pa kosu morate prati veoma često, razmislite o tome da je samo isperete i na nju stavite balzam. Osim toga, frizeri preporučuju da koristite šampone bez sulfata. Većina konvencionalnih šampona sadrži deterdžente koji štetno djeluju na kosu i vlasište pa kosu nemojte pretjerano šamponirati.

Mogu li spriječiti pucanje krajeva?
Najbolji način da izbjegnete ispucane krajeve je izbjegavati oblikovanje toplinom. No ni tada vaša kosa nije imuna na ispucane krajeve. Ako koristite uređaje za oblikovanje kose, gledajte da to budu visokokvalitetni aparati pa da i kada zagrijavate kosu umanjujete štetu. Zapamtite i da je najniža postavka topline na vašem aparatu ona koja uzrokuje najmanje štete.
Kada sušite ili oblikujete kosu toplim aparatima, na nju stavite hidratantne proizvode koji se stavljaju nakon sušenja kose. Kosu samo prosušite i fokusirajte se na korijen kose i srednji dio izbjegavajući krajeve.

Je li šampon za suho pranje zaista loš za kosu?
Šampon za suho pranje kose može dovesti do suhog tjemena. Ako ga pretjerano koristite, mogao bi začepiti folikulu dlake. Osim što potencijalno začepljuje pore i folikulu kose, nanosi još više štete vlažnom vlasištu pa ga izbjegavajte u širokom luku.