Čega bi se žene sve odrekle zbog dobrog izgleda?

| Beauty |

Sezona bikinija je u punom jeku i žene osjećaju pritisak da moraju imati mršavo i istrenirano tijelo prije pojavljivanja u kupaćem kostimu. Novo istraživanje je pokazalo da je većina žena nesigurna u svoj izgled kada se sprema na ljetovanje te da bi se 68 posto žena bilo spremno odreći seksa u trajanju od najmanje mjesec dana u zamjenu za idealnu ljetnu liniju, odnosno tijelo koje će dobro izgledati u bikiniju. 

U ovom istraživanju također je 82 posto žena reklo da osjeća pritisak da mora smršaviti do ljeta. Primjera radi, 50 posto žena je reklo da im se ne sviđaju njihovi trbušni mišići, dok njih 29 posto kaže da su nesigurne kada je u pitanju izgled njihovih bedara. Kada je u pitanju vježbanje, 47 posto žena je priznalo da najviše radi na svojim trbušnim mišićima.

Žene su se izjasnile i o tome šta misle o javnom postavljanju fotografija na kojoj su u bikiniju. Kada je u pitanju društvena mreža Facebook 44 % žena bi zamolilo prijatelja da obriše fotografiju s Facebooka, jer je nezadovoljno svojim izgledom. Muče li i vas ovi problemi?