Beauty lista: sve što trebate obaviti prije odlaska na godišnji odmor

| Beauty |

@garypeppergirl
@garypeppergirl

 Napokon ste rezervirali apartman na moru i sad odbrojavate dane do odlaska na more! Prije putovanja i prvog odlaska na plažu potrebno je napraviti malu beauty pripremu. Ovih 6 beauty rituala pripremit će vas za prvi odlazak na plažu ili bazen. Jer kada smo u bikiniju stvarno ne želimo da nam se dogode neki beauty propusti, zar ne?

 

Poradite na tamnijem tenu

Kada: dva dana prije odlaska na odmor

Svi izgledaju bolje u bikiniju kada im koža potamni. Prema tome, ako se osjećate neugodno odmah skinuti u badić, zašto si ne biste pomogli tako da dva dana prije odlaska na more nanesete blagi losion za samotamnjenje? Osjećaj ćete se bolje i samopouzdanije u bikiniju! Ako to učinite dva dana prije odlaska na odmor, još uvijek ćete imati vremena za popravke ako nešto krene po krivu (ali razmišljat ćemo pozitivno!). 

Pedikura

Kada: dan prije odlaska na odmor

Cijelo vrijeme ćete nositi otvorene sandale - nemojte dozvoliti da loša pedikura to pokvari! Osim ako ne stavljate trajni gel lak na nokte, pedikuru je najbolje odraditi dan prije odlaska na more, kako bi što duže izgledala savršeno. 

Like My Gown // Style Matters
Like My Gown // Style Matters

Depilacija

Kada: tri dana prije odlaska na odmor

Daleko najvažniji korak. Depilacija je najsigurnija opcija kako se riješiti neželjenih dlačica i ne brinuti o njima dok ste na odmoru. Preskočite britvice jer mogu uzrokovati iritacije na koži. Kupovnim voskom depilacija je jednostavnija no ikad - ali dozvolite koži dva do tri dana kako bi crvenilo i otekline u potpunosti splasnule prije nego uskočite u bikini. 

Depilacija šećernom pastom
Depilacija šećernom pastom
 

Vratite svoju meku kožu

Kada: tjedan dana prije odlaska na odmor

Nitko ne želi suhu kožu kada ide na godišnji odmor i uživanje na moru. Tjedan dana prije odlaska na more započnite s pilinzima cijelog tijela i religioznim nanošenjem hidratantnih losiona nakon svakog tuširanja. Taman kad dođete na plaću vaša će koža biti mekša, glađa i sjajnija. 

Top 5 najboljih losiona za ekstremno suhu kožu
Top 5 najboljih losiona za ekstremno suhu kožu

Ekstenzija trepavica

Kada: dva dana prije odlaska na odmor

Ovo nije presudno i jako važno, ali zbog trepavica ćete u svakom trenutku vašeg godišnjeg odmora izgledati puno sređenije. S dobrim trepavicama praktički vam ni ne treba šminka na očima, a nećete ni morati brinuti zbog maskare koja će se topiti na visokim temperaturama. 

Mac trepavice
Mac trepavice

Kozmetički tretman kože 

Kada: mjesec dana prije odlaska na odmor

Rezervirajte termin kod kozmetičarke mjesec dana prije odlaska na odmor kako biste spriječili neželjene reakcije ili prištiće koji bi se mogli pojaviti u međuvremenu na vašem odmoru. Ponekad tretmani "probude" kožu koja nakon toga ima potrebu reagirati i izbaciti dubinske nečistoće. Četiri tjedna su dovoljna za oporavak.