8 namirnica koje garantiraju lijepu i blistavu kožu

| Beauty |

@marianahewitt
@marianahewitt

 Pitajte bilo kojeg dermatologa i svi će vam reći isto - lijepa koža dolazi iznutra! Bez obzira na to koje fenomenalne proizvode koristite, ako ne brinete za svoje tijelo njihova učinkovitost je itekako ograničena. U nastavku saznajte koje ukusne namirnice obavezno trebate uključiti u svoju prehranu ako želite sjajnu i zdravu kožu te blistav ten. 

KELJ - ima tonu vitamina C koji je odličan za kožu; vitamin C potiče proizvodnju kolagena zbog čega koža ostaje mladolika, sjajna i blistava!

ŠPINAT - bogat je vitaminom B koji štiti kožu od slobodnih radikala; također ima tonu vitamina K i folata koji su poznati po svojstvima koji se bore protiv akni. 

AVOKADO - sadrži jako puno karotenoida koji su odlični u generalnom popravljanju tonusa i čvrstoće kože. 

@marianahewitt
@marianahewitt

JAGODE, BOROVNICE, MALINE I KUPINE - bobičasto voće poznato je po antioksidansima koji štite kožu od štetnih vanjskih uvjeta; također sadrže karotenoide koji pomažu u očuvanju tonusa kože te potiču proizvodnju kolagena. 

NARANČE - i svo ostalo citrusno voće također je jako korisno za našu kožu; sadrže vitamin A koji pomaže tijelu u borbi protiv virusa i bakterija koje uzrokuju akne, a citrusne kiseline također pomlađuju izgled kože.